A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed-seljaci-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tomislav Pokrovac: Tražimo ostavku ministra Jakovine, on je najgori ministar poljoprivrede! | Politika+
Hrvatska

PROSVJEDI : Tomislav Pokrovac: Tražimo ostavku ministra Jakovine, on je najgori ministar poljoprivrede!

'Sve što je taj čovjek do sada obećao, nije ispunio.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog nerješavanja dogovorene isplate poticaja, niske otkupne cijene pšenice te drugih problema, desetak poljoprivrednih proizvođača s traktorima od podneva mirno prosvjeduje nedaleko graničnog prijalaza s BiH Županja-Orašje te mjesta Bošnjaci kod Županje.

 

Prosvjed je organizirao Sindikat hrvatskih seljaka (SHS) i dio je seljačkih prosvjeda koji se danas održavaju u brojnim županijama.

 

Predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac je u izjavi Hini izrazio nezadovoljstvo što, kako je kazao, policija na nekoliko punktova u županiji blokira dio prosvjednika te im ne dozvoljava da traktorima izađu na glavne ceste i pridruže se prosvjednicima kod graničnog prijalaza.

 

"Pregovaramo s policijom da vidimo kako ćemo razriješiti taj problem. Ne znam uopće u čemu je problem? Riječ je o traktorima koji su uredno registrirani i koji se valjda mogu voziti bez ograničenja po bilo kojim cestama u ovoj županiji, a sada ispada da nam to pravo netko oduzima", naglasio je.

 

Pokrovac je istaknuo kako nezadovoljni poljoprivredni proizvođači traže ostavku resornog ministra Tihomira Jakovine, kojega smatraju najgorim ministrom poljoprivrede dosad.

 

"Sve što je taj čovjek do sada obećao, nije ispunio. To je najgori ministar poljoprivrede kojega smo ikada imali. Naši problemi, a većina poljoprivrednika nalazi se na koljenima, njega i Vladu kao da se ne tiču, kao da se sve događa u nekoj drugoj državi, tako se ponašaju", kazao je ogorčeno Pokrovac.

 

Dodao je kako prosvjednici neće blokirati granični prijelaz, ali da će, zbog velikog broja traktora u blizini tog prijelaza, promet preko njega sigurno biti usporen.

 

Prema riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića, policiji nije za danas najavljen nikakav prosvjed, ali policajci u ophođenju s prosvjednicima postupaju u skladu sa zakonom i ovlastim

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SELJACI, TOMISLAV POKROVAC, PROSVJED