Hrvatska

OSNIVA NOVU STRANKU: Davor Gjenero o osnivanju nove stranke: Nitko racionalan neće surađivati s Mirelom Holy!

'Njene šanse da s novom strankom uspije u politici su minimalne.'

Piše: Vanja Deželić

Mirela Holy ove jeseni osniva političku stranku, što je izazvalo oduševljenje kod aktivista, izostanak reakcija kod bivših joj kolega u SDP-u i jednu vrlo žestoku reakciju političkog analitičara Davora Gjenera, inače poznatog po umjerenim komentarima.

- Mislim da su njene šanse za uspjeh u političkoj areni jednake njenom dosadašnjem političkom doprinosu, političkoj uvjerljivosti i političkoj dosljednosti - počeo je Davor Gjenero.

Nitko racionalan ne bi s njom želio surađivati! Bila je bliska s Laburistima, ali njih je već prevarila pa su joj ta vrata zatvorena. Siguran sam da za svoj novi angažman u politici neće biti nagrađena uspjehom

Potom je nastavio i dao do znanja što točno misli o cijeloj ovoj novoj političkoj priči.

- Smijenjena je zbog toga što je sudjelovala u vrlo neugodnoj nepostičkoj aferi. Pogodovala je kolegi i zbog toga je sankcionirana. Potom je tog kolegu koristila za opstrukciju u Vladi, reketarila je svoju stranku, kroz medije najavljivala kandidaturu na izborima u Zagrebu, ali na listi Laburista... Sve je stalo kada je od stranke dobila što je htjela, da bi ubrzo prekršila prethodni dogovor i dokazala koliko je dosljedna - kaže Gjenero.

Ne daje joj previše šansi jer smatra da neće imati saveznike u politici, barem ne one od ikakvog značaja.

- Nitko racionalan ne bi s njom želio surađivati! Siguran sam da za svoj novi angažman u politici neće biti nagrađena uspjehom.

Najbliže je bila Laburistima Dragutina Lesara, ali Gjenero smatra da su joj njegova vrata zatvorena jedno duže vrijeme. Točnije, otprije imenovanja Branka Vukušića za kandidata na izborima u Zagrebu.

- Laburisti će joj po programu biti konkurencija, koju neće moći pobijediti. Suradnje između njih sigurno neće biti jer je Dragutin Lesar ozbiljan političar i kao takav si ne bi dopustio suradnju s nekim tko ga je već prevario - oštar je Gjenero.

Hoće li i drugi analitičari, političari i svi koji prate politička zbivanja okrenuti Mireli Holy palac prema gore ili dolje pokazat će vrijeme.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

politika, davor gjenero, mirela holy