A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nogomet-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Vlada na sjednici odlučila pomoći nogometnim klubovima Zadar i Šibenik | Politika+
Sport

ODLUKA: VIDEO Vlada na sjednici odlučila pomoći nogometnim klubovima Zadar i Šibenik

Vladina odluka omogućit će da se NK Zadar preoblikuje u sportsko dioničko društvo.

Piše: PolitikaPlus

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila prenijeti potraživanja države od Nogometnog kluba Zadar na Grad Zadar te od Nogometnog kluba Šibenik na Grad Šibenik.

Vladina odluka omogućit će da se NK Zadar preoblikuje u sportsko dioničko društvo.

NK Zadar državi duguje 20 milijuna kuna na ime poreza, javnih davanja i kamata, a Vlada je ta potraživanja odlučila prenijeti na Grad Zadar. Grad Zadar bi poslije ta potraživanja trebao zamijeniti za vlasnički ulog u postupku preoblikovanja NK Zadar u sportsko dioničko društvo.

Prema današnjoj odluci Vlade, bude li se Grad Zadar rješavao svojih udjela u NK Zadar, morat će 30 posto na taj način ostvarenih prihoda uplatiti u državni proračun.

Od Nogometnog kluba Šibenik država na ime poreznog duga potražuje 54,3 milijuna kuna. Odluku o prijenosu tih potraživanja na Grad Šibenik Vlada je donijela u rujnu prošle godine, no pritom se pogriješilo budući da je od ukupnog duga tog kluba oduzeto 4,7 milijuna kuna koji se odnose na rješenje o pljenidbi novčanih sredstava splitskog Hajduka.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zadar, vlada, šibenik