A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gregor-virant-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slovenski ministar Virant odbio komentirati navode o lobiranju za Agrokor | Politika+
Hrvatska

HR-SLO: Slovenski ministar Virant odbio komentirati navode o lobiranju za Agrokor

Virant je novinarima rekao da ne komentira članke koji su na razini gostioničkog ogovaranja.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Slovenski ministar unutarnjih poslova Gregor Virant odbio je u četvrtak komentirati navode jednog portala koji ga je povezao s navodnom lobističkom akcijom u korist prodaje Mercatora koncernu Agrokor, ocijenivši da je riječ o politički motiviranom napadu.

Na lobističke, odvjetničke i druge usluge za preuzimanje većinskog udjela u Mercatoru bilo je potrošeno najmanje 4 milijuna eura, tvrdi portal Požareport.

Virant je novinarima rekao da ne komentira članke koji su na razini gostioničkog ogovaranja i da ga ne čude napadi na njega osobno, s obzirom na intenzivne akcije koje se u Sloveniji provode protiv gospodarskog kriminala i korupcije, te s obzirom na najave oporbenog prvaka i bivšeg premijera Janeza Janše da Sloveniju čeka vruća politička jesen.

Portal Požareport, koji se smatra bliskim oporbi desnog centra, objavio je da je policija poduzetnika Tomaža Lovšea, koji se sada nalazi u pritvoru, punih šest mjeseci prije toga pratila i snimala njegove telefonske razgovore, vodeći istragu oko gospodarskog kriminala zbog Lovšeove tvrtke Diners Club Slovenia.

Portal tvrdi da su tijekom te policijske istrage navodno snimljeni i Lovšeovi razgovori s više slovenskih političara, među ostalim i s Virantom, u kojima se govori o mogućnostima prodaje Mercatorovih dionica koncernu Agrokor, a u kojima Lovše nastupa kao Agrokorov lobist.

Spomenuti portal tvrdi da se iz snimaka tih razgovora može vidjeti koji su slovenski političari javno izražavali protivljenje prodaji Mercatora koncernu Agrokor, a u razgovorima s Lovšeom "nudili usluge" da do prodaje dođe i bili spremni za to prihvatiti novac.

Na lobističke, odvjetničke i druge usluge za preuzimanje većinskog udjela u Mercatoru bilo je potrošeno najmanje 4 milijuna eura, tvrdi portal Požareport.

Kako u četvrtak prenose slovenski mediji, Lovšeov odvjetnik Aleksander Čeferin izjavio je da je pritvor protiv Lovšea bio određen upravo na osnovi sadržaja tajno snimljenih razgovora, te da te snimke još nisu dostupne ni njemu ni njegovu klijentu, a prema njegovim informacijama policija ih još nije predala niti sudu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AGROKOR, MERCATOR, GREGOR VIRANT