A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darko-lorencin-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Lorencin podržava uvođenje reda kada su u pitanju turistički djelatnici | Politika+
Turizam

VARAŽDIN: Lorencin podržava uvođenje reda kada su u pitanju turistički djelatnici

'Apsolutno podržavam uvođenje reda jer se radi o manjini koja ne ispunjava svoje obveze, dok velika većina ugostitelja i turističkih djelatnika uredno izvršava svoje obveze i upravo se zbog te većine mora uvesti red.'

Piše: PolitikaPlus
'Apsolutno podržavam uvođenje reda jer se radi o manjini koja ne ispunjava svoje obveze, dok velika većina ugostitelja i turističkih djelatnika uredno izvršava svoje obveze i upravo se zbog te većine mora uvesti red.'

Ministar turizma Darko Lorencin izjavio je danas u Varaždinu kako apsolutno podržava uvođenje reda kada su u pitanju turistički djelatnici i ugostiteljski objekti, odnosno njihovo uredno ispunjavanje obveza prema državi i Poreznoj upravi.

Apsolutno podržavam uvođenje reda jer se radi o manjini koja ne ispunjava svoje obveze, dok velika većina ugostitelja i turističkih djelatnika uredno izvršava svoje obveze i upravo se zbog te većine mora uvesti red, kazao je Lorencin odgovarajući na pitanja novinara za vrijeme posjeta Špancirfestu.

Na upit je li ministar financija Slavko Linić "prestrog" u svojim odlukama da se ugostiteljski objekti koji uredno ne ispunjavaju svoje obveze zatvaraju u turističkoj sezoni, umjesto da ih se kazni većim novčanim kaznama, Lorencin je također kazao kako se ne želi miješati u rad Porezne uprave niti u resor ministra Linića.

Ministar Lorencin danas je u Varaždinu održao i radni sastanak s predstavncima grada Varaždina i Varaždinske županije te turističkim djelatnicima, a razgovarao su o problematici kontinentalnog turizma te aktivnostima Ministarstva turizma kojima je cilj poboljšati stanje u kontinentalnom turizmu.

U izjavi nakon sastanka, Lorencin je kazao kako je u tijeku implementacija Strategije razvoja turizma do 2020. te najavio da će osnovne konture strateškog marketniškog plana i proces prilagođavanja turističke infrastrukture odnosno turističkih zajednica novoj strategiji biti predstavljeni na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma.

Izradu tih dokumenata prati i 26 akcijskih planova, a među njihovim je ciljevima i približavanje destinacija i turističkih proizvoda kontinentalnog turizma krajnjim korisnicima.

Ti akcijski planovi prepoznaju sportski, rekreacijski i kulturni turizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske te predviđaju daljnji razvoj tih turističkih proizvoda kao i upravljanje njima. Sve to bi u konačnici trebalo doprinijeti većem udjelu kontinentalnog u ukupnom hrvatskom turističku te dovesti i zadržati turiste na više dana, ističe Lorencin.

Uz napomenu kako turističkim djelatnicima u kontinentalnom dijelu treba više novca za razvijanje turističkog proizvoda, Lorencin kaže i kako moraju biti puno maštovitiji i marljiviji od kolega s Jadrana, ako žele privući turiste u čemu bi im nova strategija razvoja turizma i marketinška strategija svakako trebala pomoći.

Kao jedan od primjera kako privući posjetitelje u kontinentalni dio Hrvatske naveo je Špancirfest, prepoznatljivu kulturnu manifestaciju koja iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjetitelja, a koja je otvorena danas i traje do nedjelje, 1. rujna i za to će vrijeme ponuditi gotovo 150 glazbeno-scenskih programa.

Inače, Lorencin je i prvi ministar turizma koji je službeno posjetio Špancirfest u 15 godina njegovog postojanja.

Predstavnici Varaždinske županije i grada Varaždina ističu kako županija bilježi rast broja turističkih noćenja, ali još uvijek je problem kratko zadržavanja turista u ovom dijelu Hrvatske.

I varaždinski župan Predrag Štromar i gradonačelnik Varaždina Goran Habuš slažu se da Varaždin od prolaznemora postati boravišna destinacija, a Habuš je kazao i kako je u tijeku izrada strategije razvoja turizma Varaždina koju radi Institut za turizam.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turizam, porezna uprava, darko lorencin, ugostitelji