Hrvatska

UPRAVLJANJE: Slovenske autoceste su dvostruko kraće od naših, ali svejedno zarađuju više novca!

Stvar je u vinjetama, koje se pokazuju kao mnogo bolje rješenje.

Piše: PolitikaPlus/Poslovni dnevnik

Dok monetizacija autocesta sve više poprima konkretne obrise, ponovno se u javnosti otvara pitanje treba li uvesti vinjete poput susjedne Slovenije i bi li na taj način autoceste bile isplativije nego što su danas, piše Poslovni dnevnik.

Neke zemlje poput Mađarske i Poljske imaju vinjete za sva vozila, Njemačka naplaćuje cestarinu samo kamionima, a Danska i Nizozemska tek planiraju naplatu cestarine na svojim autocestama

Ne bi, smatraju u Hrvatskom udruženju koncesionara za autoceste s naplatom cestarine (HUKA) jer je kod nas nepovoljna struktura prometa za takav potez. Na prvi pogled slovenski model ‘pametniji’ je od našega: na 600 kilometara autocesta Slovenci su imali 294 milijuna eura prihoda od cestarine u 2012. Istodobno, u Hrvatskoj je na čitavoj mreži autocesta od 1250 kilometara na svim dionicama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC), Autocesta Rijeka- Zagreb (ARZ) te privatni koncesionari Bina Istra i AZM, uprihodovano 282 milijuna eura (bez PDV-a). To je 12 milijuna eura manje prihoda na dvostruko više kilometara, pokazuju službeni podaci HUKA-e za prošlu godinu.

Europska rješenja naplate cestarina su šarolika: dio naplaćuje prijeđene dionice (Francuska, Italija, Hrvatska), neke imaju vinjete samo za osobna vozila, a za teške kamione naplaćuju prijeđene kilometre (Austrija, Slovenija).

Neke zemlje poput Mađarske i Poljske imaju vinjete za sva vozila, Njemačka naplaćuje cestarinu samo kamionima, a Danska i Nizozemska tek planiraju naplatu cestarine na svojim autocestama. O uvođenju vinjeta rađeno je nekoliko studija, ideju je razmatralo i resorno Ministarstvo, ali se odustalo.

U Udruzi smatraju da bi uvođenje vinjeta u Hrvatskoj bilo pogubno jer bi umanjilo prihode do neodrživosti budući da bi cijena kratkotrajnih vinjeta trebala biti visoka da se osigura dovoljno novca za održavanje dvostruko veće mreže autocesta nego u Sloveniji.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

monetizacija, vinjete, autocesta