A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/petrol-benzinska-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slovenski Petrol u pola godine povećao čistu dobit na 24,4 milijuna eura | Politika+
Energetika

REZULTATI: Slovenski Petrol u pola godine povećao čistu dobit na 24,4 milijuna eura

Petrol je u prvoj polovici godine prodao 2,2 teravatsati električne energije, što je 95 posto više nego u istom razdoblju lani.

Piše: PolitikaPlus

Slovenska energetska kompanija Petrol u prvoj je polovici ove godine ostvarila prihod od prodaje od 1,9 milijardi eura, što je 7 posto više nego u istom razdoblju lani, a čista dobit od 24,4 milijuna eura povećana je za šest posto, objavili su na internetskim stranicama Ljubljanske burze.

Prodano je 1,3 milijuna tona naftnih proizvoda, što je povećanje od 13 posto u odnosu na lanjsko polugodišnje razdoblje. Prodaja zemnog plina povećana je za 8 posto i iznosila 72,8 milijuna kubičnih metara, a prodaja tekućeg plina za 4 posto - na 33.000 tona.

Petrol je u prvoj polovici godine prodao 2,2 teravatsati električne energije, što je 95 posto više nego u istom razdoblju lani. Prodajom trgovačke robe u prodavaonicama u okviru njegovih servisa ostvaren je prihod od 224,7 milijuna eura, što je pad od pet posto u odnosu na prvu polovicu prošle godine.

Od 469 Petrolovih servisa najviše ih je u Sloveniji (316), u Hrvatskoj (95) i BiH (37).

U priopćenju uprave i nadzornog odbora Petrola, uz izvješće o polugodišnjem poslovanju, navodi se da je ostvaren dobar poslovni rezultat unatoč zaoštrenim ekonomskim prilikama u Sloveniji i Hrvatskoj koje predstavljaju dva glavna tržišta Petrola, a na kojima je prisutan pad gospodarske aktivnosti, zaposlenosti i privatne potrošnje, uz povećanu nelikvidnost i smanjenu platnu disciplinu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poslovni rezultati, naftne kompanije, petrol