Hrvatska

IRONIJA: HSS ismijava Plan 21: Sjajno provode sve što su planirali!

'Oni koji ne rade, ne vide kako će se zaposliti i kada. Oni koji rade, najčešće ne mogu podmiriti osnovne životne potrebe...'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska seljačka stranka (HSS) objavila je priopćenje s ulomkom iz Plana 21 Kukuriku koalicije o lošem gospodarskom stanju u državi, ustvrdivši da "Kukuriku koalicija provodi svoj program".

Ulomak iz Plana 21, koji je izrađen u vrijeme bivše vlasti, govori o tome kako je "vlast dovela Hrvatsku u stanje socijalne i ekonomske nesigurnosti i straha od budućnosti", a "hrvatski građani gube utrku za zadovoljavanjem životnih potreba, nema naznaka oporavka".

"Oni koji ne rade, ne vide kako će se zaposliti i kada. Oni koji rade, najčešće ne mogu podmiriti osnovne životne potrebe, izvrgnuti su zloporabi radnih prava i žive u neizvjesnosti i brizi jer ne znaju hoće li sačuvati i takvo radno mjesto. Nezadovoljni su potplaćeni radnici i marginalizirani sindikati izvrgnuti najgrubljem obliku neoliberalnog kapitalizma. Hrvatska je ostala rubno područje tranzicije u kojem je sve dopušteno", napominje se u citiranom dijelu tog programa.

Upozorava se na nezadovoljne poduzetnike i poslodavce opterećene porezima i nemogućnošću naplate poslova, te na zatvaranja tvrtki i otpuštanja. Dodaje se i da se ne isplati proizvoditi, nego uvoziti, a "država ne vodi nikakvu razvojnu industrijsku politiku, niti je sposobna osnažiti poduzetništvo da ono pokreće takav razvoj".

I tko kaže da Kukuriku koalicija ne provodi svoj program, pitaju se HSS-ovci.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

plan 21, zoran milanović, HSS