A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/Destilerija%20tvrtke%20Altpro.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Inovatori: Put od ideje do realizacije uspješno prošlo 300 sudionika | Politika+
Mojbiz

AGRO ARCA: Inovatori: Put od ideje do realizacije uspješno prošlo 300 sudionika

Slijedeća Agro Arca ponovno je u Biogradu i to već u svibnju sljedeće godine.

FOTO: Destilerija tvrtke Altpro
Piše: PolitikaPlus/I.G.

Inovacija iranskog instituta - inteligentni sustav navodnjavanja preko sustava upravljanja vodom farme dobio je Grand Prix na ovogodišnjoj 6. Agro Arci, međunarodnom sajmu inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

 

U tri dana održavanja predstavilo ih se njih 300-injak s najrazličitijim inovacijama i proizvodima. Veliko zanimanje izazvao je mobilni stroj za destilaciju ljekovitog bilja tvrtke Altpro koja je na prototipu izrađivala eterično ulje ružmarina, a s kojim uskoro idu u proizvodnju jer stigla je prva narudžbe iz Francuske.

Zanimljivo je da je ova inovacija u Iranu je već na tržištu, a uskoro bi mogla osvojiti i svijet. Riječ je o uređaju koji istovremeno ispituje kvalitetu tla te određuje što tlu nedostaje za optimalnu plodnost i istovremeno hrani tlo tim komponentama.

 

- Naša inovacija može pomoći razvoju poljoprivrede u cijelom svijetu. Drago mi je što smo je predstavili baš u Hrvatskoj čiji je potencijal za razvoj poljoprivrede velik, rekao je prilikom preuzimanja nagrade AliReza Rastegar, predsjednik Prvog instituta inovatora i istraživača Islamske Republike Iran, koji se na sajmu predstavio s nekoliko praktičnih inovacija za poljoprivrednu proizvodnju.

 

Nagradom Agro Arce nagrađena je i inovacija mladih zagrebačkih inovatora iz tvrtke EDC – sustav za nadzor i upravljanje agrikulturnim površinama, tvrtka Altpro za sustav prerade ružmarina na vlastitoj inovaciji mobilnoj destileriji, karlovački inovator Vladimir Tudić za ventilacijski rekuperator zraka sa sredstvom za sterilizaciju i pročišćavanje zraka, vozilo za odvoz otpada Ekomunal tvrtke Tehnix s novim sustavom za prešanje otpada.

 

Nagradu je dobio i predsjednik inovatora Zadarske županije Rade Nekić za grupu proizvoda na bazi ljekovitog bilja te grupa poljskih inovatora iz Instituta za naftu i plin za čvrsto gorivo koje sadrži biološke komponente obogaćene multifunkcijskim aditivom.

 

Organizator sajma, Udruga inovatora Hrvatske prvi je puta nakon pet godina održavanja sajma u Slatini, inovatore i proizvođače u poljoprivredi i prehrambenoj industriji okupila u Biogradu.

 

U tri dana održavanja predstavilo ih se njih 300-injak s najrazličitijim inovacijama i proizvodima. Veliko zanimanje izazvao je mobilni stroj za destilaciju ljekovitog bilja tvrtke Altpro koja je na prototipu izrađivala eterično ulje ružmarina, a s kojim uskoro idu u proizvodnju jer stigla je prva narudžbe iz Francuske.

 

Zadovoljan je sa sajma otišao i Rovinjanin Klaudijo Šturman, koji je na sajmu prodao čak tri svoja uređaja za izradu ćevapčića i keksa.

 

Dva su otišla lokalnim zadarskim mesarima, a jedan u Francusku čiji bi kupac volio postati i ekskluzivni uvoznik ovog uređaja.

 

 Inovacija Istrijana Klaudija Šturmana

 

Slijedeća Agro Arca ponovno je u Biogradu i to već u svibnju sljedeće godine.Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sajam inovacija, biograd na moru, argo arca, iran, inovacije