Zagreb

DEZINFORMACIJA: Milan Bandić ili ne zna ili ne govori istinu: Javni prijevoz u Pragu je skuplji nego u Zagrebu!

Prag je i dalje do 50 posto jeftini, čak i uz najavljena pojeftinjenja.

Piše: Vanja Deželić

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, Slobodan Ljubičić, ovih je dana najavio strožu kontrolu karata u vozilima Zagrebačkog električnog tramvaja i najavio jeftiniji prijevoz kako bi i bez najavljene prisile ponukao ljude da plaćaju uslugu. U svojim objašnjenjima i planovima pokazao je ujedno da nije otišao ništa dalje od prethodnika.

 

Kada su uveli poskupljenja, u ZET-u su smatrali da će riješiti minus koji su nagomilali. Standardan potez, svaliti sve na građane pa neka oni pokriju sve što se dogodilo. Na njihovu žalost, ZET je i dalje skoro 300 milijuna kuna u minusu

No ima podršku gradonačelnika Milana Bandića, baš kao što su imali i prethodnici, koji su odjednom jedini odgovorni za nestale milijarde. Naravno da je gradonačelnik znao apsolutno sve, ali politika je takva kakva jest i nema smisla ulaziti u dubinu te priče. Treba se zadržati na cijenama karata i pokaza za građane. Dakle, pojeftinih će mjesečni radnički pokaz za 60 kuna, a dnevne karte za kunu do dvije, što znači da su cijene i dalje više nego prije neopravdanog poskupljenja 1. ožujka 2012.

Kada su uveli poskupljenja, u ZET-u su smatrali da će riješiti minus koji su nagomilali. Standardan potez, svaliti sve na građane pa neka oni pokriju sve što se dogodilo. Na njihovu žalost, ZET je i dalje skoro 300 milijuna kuna u minusu. Zato jer nisu problem karte nego višak zaposlenih, sumnjivi poslovi i transakcije, previsoke plaće i povlastice...

Sve to znaju Ljubičić i Bandić, ali floskulama su došli tu gdje jesu, floskulama su to gdje jesu i očuvali. Istina, Ljubičića neko vrijeme nije bilo, ali eto ga natrag nakon svega. I eto starih metoda, koristit će se više kontrolora, trošit će se više novca na njih, a sve samo da bi građani plaćali uslugu koja ne vrijedi koliko kažu da vrijedi.

On je na razini Beča, iako je prosječna plaća duplo niža. Dakle, ako gledamo cijene kroz Beč, Prag ili Budimpeštu nanovo dolazimo do zaključka da je u odnosu na životni standard cijena karata i pokaza duplo skuplja no što bi trebala biti. Naravno, usluga u Zagrebu je daleko iza usluge u navedenim gradovima, ali zadržimo se samo na cijenama karata.

- U Pragu je karta čak nešto skuplja - rekao je mrtav hladan gradonačelnik Bandić tijekom intervjua na radiju 101 baš na pitanje o Pragu, Zagrebu i cijenama.

Karta koja traje devedeset minuta vrijedi 9,43 kune. Mjesečni pokaz pak vrijedi 150 kuna, a ako ste student ili učenik cijena je 77 kuna

Naravno, postoje ljudi koji će te riječi prihvatiti no one nisu istina. Gradonačelnik ili svjesno ne govori istinu ili nije dovoljno informiran. Cijene karata u Pragu su raspoređene na drugačiji način i mnogo su jeftinije. Također, tako je sve uređeno da potiče građane na kupnju pokaza koji traju mjesec, četiri mjeseca ili godinu dana.

Karta koja vrijedi pola sata, a bila bi idealna i Zagrepčanima koji putuju na kraćim relacijama, vrijedi sedam kuna. Karta koja traje devedeset minuta vrijedi 9,43 kune. Mjesečni pokaz pak vrijedi 150 kuna, a ako ste student ili učenik cijena je 77 kuna. Ukoliko ste umirovljenik, mjesečni pokaz je 74 kune. Također, djeca do 15 godina imaju dvadeset posto jeftinije dnevne karte, a ne samo mjesečne, kvartalne ili godišnje. Treba napomenuti da su ovo trideset posto više cijene no 2010. godine, a svejedno su i do 50 posto niže nego u Zagrebu. I to s cijenama koje je najavio Ljubičić, ne trenutnim koje su više neopravdano visoke od neopravdano visokih koje najavljuje Ljubičić.

 

Poanta cijele priče je na kraju da se Holding i ZET moraju urediti iznutra, a ne konstantno svoju neodgovornost, nesposobnost, nagomilane dugove i zaposlene, nametati građanima Zagreba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prijevoz, zet, milan bandić, zagreb