A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nogomet-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Englezi ovog ljeta na transfere potrošili 745 milijuna eura! | Politika+
Sport

VRTOGLAVO: Englezi ovog ljeta na transfere potrošili 745 milijuna eura!

Engleski su klubovi između sebe potrošili 120 milijuna eura, dok su u trgovini sa stranim klubovima potrošili 580 milijuna.

Piše: PolitikaPlus

Engleska je potrošila ovo ljeto gotovo 745 milijuna eura na transfere čiji je rok završio u ponedjeljak navečer, potukavši svoj prijašnji rekord iz 2008. od 588 milijuna, pokazalo je istraživanje tvrtke Deloitte koja se bavi revizijom, upravljanjem rizika, porezima, poslovnim i financijskim savjetovanjima.

Unatoč svjetskoj gospodarskoj krizi koja se odražava i u nogometu to je porast troškova od 29 posto u odnosu na prošlu godinu kada je Premier League potrošila "samo" 580 milijuna eura na dovođenje novih igrača

Unatoč svjetskoj gospodarskoj krizi koja se odražava i u nogometu to je porast troškova od 29 posto u odnosu na prošlu godinu kada je Premier League potrošila "samo" 580 milijuna eura na dovođenje novih igrača.

Engleski su klubovi između sebe potrošili 120 milijuna eura, dok su u trgovini sa stranim klubovima potrošili 580 milijuna, što je skok od čak 60 posto u odnosu na 2012. I na kraju, Premier League je dala 45 milijuna engleskim nižim ligama.

"Naši su klubovi prvi put financijski iskoristili nova televizijska prava koja je liga dogovorila i svaki od njih dobija dio od 710 milijuna dodatnih eura za sezonu koja počinje, dok su drugi europski klubovi bili suzdržani u kupnji novih", objasnio je Alex Thorpe, savjetnik u tvrtki Deloitte.

Najviše je u Engleskoj ovo ljeto potrošio Arsenal koji je dao 50 milijuna u zadnjim satima 'mercata' za Nijemca Mesuta Oezila kojeg je doveo iz Real Madrida.

'Kraljevski klub' je tako značajno sudjelovao u engleskom nogometnom tržištu jer je za rekordnih 100 milijuna eura doveo iz Tottenhama velškog nogometaša Garetha Balea.

Gotovo 165 milijuna eura ili 22 posto od ukupno uloženog novca u transfere, potrošeno je zadnjih 24 sata prijelaznog roka.

Četiri engleska kluba koji igraju u Ligi prvaka ove sezone (Arsenal, Chelsea, Manchester City i Manchester United) 'nose' 37 posto globalnih transakcija sa 271 milijuna uloženih eura.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

premiership, transferi, nogomet