A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/odisej-kazaliste-ulysses-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

''Odisej'' Kazališta Ulysses najbolja predstava na festivalu u Tivtu | Politika+
Kultura

PURGATORIJE 2013.: ''Odisej'' Kazališta Ulysses najbolja predstava na festivalu u Tivtu

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Ozrenu Grabarić i Elizabeti Kukić.

Piše: PolitikaPlus

Ceremonijom dodjele nagrada u utorak je u Tivtu završio osmi po redu međunarodni Festival mediteranskog kazališta „Purgatorije 2013" na kojem je regionalna koprodukcijska predstava "Odisej" Kazališta Ulysses proglašena najboljom.

Nagrada za najbolju predstavu dodijeljena je kazališnoj predstavi „Odisej" u koprodukciji Kazališta "Ulysses" iz Zagreba – Brijuna, GDK "Gavella" iz Zagreba, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Slovenskog narodnog gledališća iz Maribora, "Ateljea 212" iz Beograda, "Sterijinog pozorja" iz Novog Sada i "Taeatra na navigatorot" iz Skoplja.

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje po jednoglasnoj odluci žirija, ravnopravno je pripala Ozrenu Grabarić za ulogu Odiseja u predstavi "Odisej" i Elizabeti Kukić za ulogu Živke Popović Ministarke u prestavi "Gospođa ministarka" u produkciji Satiričkog kazališta „Kerempuh" iz Zagreba.

Na 8. Festivalu mediteranskog kazališta „Purgatorije 2013" u protekla tri mjeseca publici je prikazano preko 80 raznovrsnih kulturnih programa.