Hrvatska

PODRŠKA: Torcida blokirala Vukovarsku ulicu: Ako treba stižemo u obranu grada heroja!

Nakratko je blokirana i sama prometnica, no nitko se nije bunio, štoviše vozači su stali i pljeskom pozdravili njihovu akciju.

Piše: PolitikaPlus

Vukovarci koji se bore protiv uvođenja dvojezičnih ploča u svom gradu su i večeras dobili podršku iz Splita. Ovaj put stotinjak torcidaša okupilo se na Sućidru pokraj velikog murala posvećenog gradu heroju. Postavili su već poznati transparent "uz heroje do groba", a zatim su uz odobravanje građana koji su prolazili Vukovarskom ulicom napravili veliku bakljadu, pri tom pjevajući domoljubne pjesme, prenosi DalmacijaNews.

 

Nakratko je blokirana i sama prometnica, no nitko se nije bunio, štoviše vozači su stali i pljeskom pozdravili njihovu akciju. Mogli su se čuti i pogrdni povici, upućeni prvenstveno prema političarima i Srbima.

Okupljeni navijači su pojasnili kako na ovaj način žele pružiti podršku napaćenim Hrvatima u Vukovaru. Ističu kako žrtva njihovog grada nije zaboravljena, a kako sami kažu, ako bude trebalo spremni su se odmah zaputiti prema Vukovaru i zajedno s njegovim građanima se boriti protiv uvođenja ćirilice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ćirilica, vukovar, torcida