A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/aluminij-005.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

TLM-TVP zainteresiran za podgorički aluminijski kombinat KAP | Politika+
Tvrtke

PREUZIMANJA: TLM-TVP zainteresiran za podgorički aluminijski kombinat KAP

Zanimaju se tvrtke iz Hrvatske, Njemačke, Poljske, Turske i Indije.

FOTO: Arhiv
Piše: Hina

Kompanija TLM-TVP za proizvodnju valjanih proizvoda iz Šibenika najozbiljniji je potencijalni investitor u Kombinatu aluminija (KAP) u Podgorici, objavili su u utorak podgorički mediji.

Pored Šibenčana, kako navode "Dnevne novine", zanimanje za podgorički aluminijski gigant pokazale su ovih dana i tvrtke iz Indije i Njemačke, čiji će predstavnici ovoga tjedna obići tvornicu.

Pored te tri tvrtke, zanimanje za KAP ranije su pokazali njemački HGL, turski TosCelik i jedna kompanija iz Poljske.

Stečaj u KAP uveden je 8. srpnja zbog duga od 386 milijuna eura, uz mogućnost dostavljanja plana reorganizacije u razdoblju od tri mjeseca. Pokretanje stečaja predložila je crnogorska vlada zbog gotovo 25 milijuna eura jamstava danih tvornici, koje je prošle godine morala platiti Deutche banci.

Vlada je odlučila zatražiti uvođenje stečaja u KAP zbog nekooperativnosti ruskog partnera, koji je odbio potpisati suglasnost da se novac koji je država dužna KAP-u iskoristi za plaćanje nelegalno potrošene struje.

U tvornici je trenutno zaposleno nešto više od 1.000 radnika, zahtjev za mirovinu predalo je 166 zaposlenih, a to pravo bi moglo ostvariti još 240 radnika nakon što crnogorska vlada uplati oko 2,2 milijuna eura za beneficirani staž. Na taj način KAP bi bar donekle riješio problem s viškom radnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TLM-TVP, aluminij, podgorica, kap