A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eu-zastava-fb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Europska unija traži od SAD-a odgovore o financijskoj špijunaži | Politika+
Svijet

ZAHTJEV: Europska unija traži od SAD-a odgovore o financijskoj špijunaži

'Danas smo uputili pismo sa zahtjevom za konzultacijama prema sporazumu TFTP. Tražimo jasne, zadovoljavajuće odgovore.'

Piše: PolitikaPlus

EU je zatražila razgovor s SAD-om o tome jesu li američke tajne službe špijunirale globalnu financijsku bazu podataka u Belgiji.

Europska povjerenica za unutarnje poslove Cecilia Malmstrom napisala je na Twitteru da je razgovarala s američkim kolegama i izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog toga što su američke sigurnosne agencije pretraživale financijske podatke iz baze.

"Danas smo uputili pismo sa zahtjevom za konzultacijama prema sporazumu TFTP. Tražimo jasne, zadovoljavajuće odgovore", napisala je povjerenica.

Ako ti odgovori izostanu, EU bi se mogla povući iz sporazuma koji SAD-u omogućuje pristup informacijama prema Programu otkrivanja financijskog kriminala (TFTP).

EU razmjenjuje podatke iz baze SWIFT, koja sadrži poruke o financijskim transakcijama diljem svijeta, ali to čini samo sa SAD-om pomažući u otkrivanju terorističkih planova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

špijunaža, sad, europska unija