Mojbiz

BEZ BRIGE: Mirando Mrsić: Radničke mirovine nisu predmet stabilizacije državnog proračuna

'Mirovine koje su vezane uz doprinose moraju se usklađivati i moraju pratiti doprinose, a sve druge mirovine moraju dijeliti sudbinu državnog proračuna.'

Piše: PolitikaPlus

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je kako radničke mirovine nisu predmet stabilizacije proračuna kakvu najavljuje ministar financija Slavko Linić, a da sve mirovine koje se ne isplaćuju iz doprinosa trebaju slijediti sudbinu državnog proračuna.

"Mirovine koje su vezane uz doprinose moraju se usklađivati i moraju pratiti doprinose, a sve druge mirovine moraju dijeliti sudbinu državnog proračuna. Kada se govori o reformama i uštedama na rashodovnoj strani, treba vidjeti što se može napraviti", rekao je Mrsić nakon sjednice GSV-a. Odgovario je time na novinarski upit hoće li se i u kojem postotku smanjivati povlaštene mirovine.

Ministar financija Slavko Linić popodne je, upitan hoće li se rashodi države pokušati smanjiti rezanjem povlaštenih mirovina, izjavio kako su povlaštene mirovine nešto što građani u Hrvatskoj smatraju da ne treba postojati.

"Polazim od toga da su povlaštene mirovine nešto što građani u Hrvatskoj smatraju da ne treba biti, da se svi moramo izjednačiti", rekao je Linić nakon sjednice Vlade.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirovina, slavko linić, mirando mrsić, radnici