4kotača

WRC: Sebastienu Ogieru pobjeda na reliju u Australiji, Neuville još uvijek prijeti

Ipak za osvajanje naslova prvaka treba pričekati reli u Francuskoj početkom listopada.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP


"Nekoliko minuta prije kraja relija bio sam prvak svijeta. A onda je puknuće gume kod Hirvonena omogućilo Thierryju da se popne na drugu poziciju. To je frustrirajuće, ali je tako"

Francuz Sebastien Ogier u Volkswagenu pobijedio je u nedjelju na reliju u Australiji, 10. od 13. etapa svjetskog prvenstva WRC, ispred Belgijanca Thierryja Neuvillea u Fordu i Finca Mikke Hirvonena u Citroënu.

Ogier, koji je ovom pobjedom učvrstio prvu poziciju u ukupnom poretku, ipak za osvajanje naslova prvaka treba pričekati reli u Francuskoj početkom listopada jer mu teoretski Neuville još uvijek prijeti.

Vozač VW Polo-R ima sada 212 bodova, a Neuville 129. Razlika je između dvojice vozača 83 boda, ali Belgijanac teoretski može do kraja sezone sakupiti još 84 bodova.

Ogieru tako treba još samo jedan bod da osigura svoj prvi naslov svjetskog prvaka.

Hirvonenu, koji je držao drugu poziciju, tijekom relija je puknula guma i to je omogućilo Neuvilleu da osvoji potrebne bodove i tako pokvari veselje Ogieru.

"Nekoliko minuta prije kraja relija bio sam prvak svijeta. A onda je puknuće gume kod Hirvonena omogućilo Thierryju da se popne na drugu poziciju. To je frustrirajuće, ali je tako", kazao je nakon utrke Ogier.

"Thierry bi sada trebao pobijediti u tri zadnja relija sezone, dok Power Stage i ja ne bismo smjeli osvojiti ni jedan bod. Znam da je on talentiran, ali ipak...", dodao je smješeći se vozač Volkswagena.

Unatoč ovom frustrirajućem kraju relija u Australiji, u Volkswagenu su zadovoljni jer su se učvrstili na prvom mjestu u poretku konstruktora ispred Citroëna.

S druge strane, Neuville je učvrstio svoje drugo mjesto u poretku vozača sa 19 bodova prednosti ispred Finca Jari-Matte Latvale koji je reli u Australiji završio kao četvrti.

Rezultati relija u Australiji:

1. Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (FRA/VW Polo-R) en 3 h 19:55.0

2. Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (BEL/Ford Fiesta RS) a 1:32.1

3. Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (FIN/Citroën DS3) a 2:02.1

4. Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (FIN/VW Polo-R) a 2:57.4

5. Mads Ostberg-Jonas Andersson (NOR-SWE/Ford Fiesta RS) a 3:17.2

.....

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SEBASTIEN OGIER, WRC