A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-djapic-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tko je predsjednik HSP-a? U Osijeku izabrali Josipa Matkovića, a u Sisku ponovno Srba | Politika+
Hrvatska

TKO KRADE STRANKU PRAVA: Tko je predsjednik HSP-a? U Osijeku izabrali Josipa Matkovića, a u Sisku ponovno Srba

Srb: Đapić pokušava ukrasti stranku.

Piše: PolitikaPlus

Na izvanrednoj sjednici sabora Hrvatske stranke prava koja je danas održana u Osijeku za novog je predsjednika stranke umjesto Danijela Srba izabran Josip Matković iz Trogira, a na izvanrednom Saboru HSP-a u Sisku ponovno je izabran za predsjednika Daniel Srb.

HSP neće biti Đapićev d.o.o., uzviknuo je Srb, za što je dobio gromoglasni pljesak prepune dvorane Doma kulture u Sisku, te izazvao ovacije i povike o Đapiću, Matkoviću i drugim sazivačima Sabora u Osijeku da su Jude, izdajice i prodane duše.

Izvanrednom saboru u Osijeku kojega je sazvao, kako je istaknuo, novoizabrani predsjednik Matković, odlučivao je 401 pravaš iz cijele Hrvatske i osam članova Predsjedništva od ukupno 15, a potporu, prema njegovim riječima, imaju još dva člana Predsjedništva.

Daniel Srb ne može više biti predsjednik stranke jer je kriv za katastrofalne rezultate na parlamentarnim izborima, te ta stranka u ovom sazivu Sabora nema svoje članove, rekao je Anto Đapić, koji je na današnjem izvanrednom Saboru stranke predstavljen kao član Predsjedništva.

Njega je Predsjedništvo stranke prošle godine izbacilo iz HSP-a, uz obrazloženje da je stranku upropastio. Đapić je rekao da Časni sud HSP-a to nikada nije potvrdio, a Ministarstvo uprave također nije objavilo promjene. Optužio je Daniela Srba da je stranku doveo na najniže grane u povijesti HSP-a. Novoizabrani predsjednik Matković, optužio je Srba da je htio prodati stranku HDZ-u zbog saborske fotelje.

Novoizabrani predsjednik Josip Matković, istaknuo je da predstoji konsolidacija Hrvatske stranke prava, te dogovor o pravaškom ujedinjenju. Za HSP AS, čija je predsjednica Ruža Tomašić, rekao je da se ona mora odlučiti da li će njezina stranka biti autohtona ili produžena ruka HDZ-a.

Na upit novinara da li će HSP izbaciti Danijela Srba iz stranke, kako se danima medijski kalkulirano te povezivalo s Đapićem, Matković je rekao da neće. Dodao je da na gradskoj i županijskog razini ostaje procjena kakvo će mjesto Srb dobiti u stranci vezano za njegove sposobnosti, elokventnost i ostalo. Nikako ne želimo osvetničku put stranke, rekao je.

Na izvanrednom Saboru HSP- a u Osijeku nazočan je bio i predsjednik HSP-a BIH-a Zvonimir Jurišić.

Gotovo u isto vrijeme u Sisku se održao izvanredni sabor HSP-a kojega je sazvao dosadašnji predsjednik Daniel Srb. U izjavi za Hinu rekao je da je "ovo što se događa u Osijeku pravi cirkus, posve nelegalni skup, a čiji je jedini cilj da Đapić pokuša "ukrasti" stranku".

Dodao je da su i Đapić i Matković prošle godine izbačeni iz stranke, da je to potvrdio Sud časti i provedeno u Ministarstvu uprave, te da ne mogu biti nikakvi članovi Predsjedništva. Statutom stranke je regulirano da Sabor stranke vode predsjednik Glavnog stana, što je u Sisku i bilo, vodio ga je predsjednik Berislav Gržanić.

Srb je rekao kako HSP ima 267 podružnica, te da je nazočno bilo 214 izaslanika, ili ukupno više od 400 članova. Novim statutom koji je danas usvojen novo Predsjedništvo stranke broji devet članova umjesto dosadašnjih 15, rekao je Srb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

anto đapić, hsp, josip matković, daniel srb