Tvrtke

INVESTICIJA: Atlantic Grupa za 120 milijuna kuna gradi novu tvornicu u Novoj Gradiški

U prvoj godini proizvodnje otvorit će se 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta.

FOTO: Emila Tedeschi
Piše: P/H

Atlantic Grupa počinje s ulaganjem u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica u Novoj Gradišci, investiciji vrijednoj 120 milijuna kuna, izvijestili su danas iz te kompanije.

Atlantic je potpisivanjem predugovora u Industrijskom parku Nova Gradiška započeo ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane. Nakon potrebnih priprema, početak gradnje tvornice planira se u travnju 2014., a prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015. godine.


U prvoj godini proizvodnje otvorit će se 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta.

Atlantic Grupa
s brendom Multipower među vodećim je europskim proizvođačima sportske i aktivnih dodataka prehrani, a najveći dio asortimana proizvodi u vlastitim pogonima u okolici Hamburga (praškasti proizvodi i komprimati) te u Rogaškoj Slatini (napitci), dok su se energetske pločice dosad proizvodile ugovorno kod treće strane.

U skladu sa strateškim određenjem konsolidacije vlastite proizvodnje energetske pločice će se po završetku investicije u novu tvornicu nadalje proizvoditi vlastitim kapacitetima.

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi ističe da s velikim zadovoljstvom ulaze u ovaj projekt, prije svega jer stvaraju novu vrijednost na najizravniji način - izgradnjom, proizvodnjom, zapošljavanjem, a u konačnici izvozom vlastitih proizvoda visoke kvalitete na svjetsko, primarno europsko tržište.

U Novoj Gradišci naišli su, kaže Tedeschi, na iznimno razumijevanje i susretljivost predstavnika lokalne zajednice i veliko im je zadovoljstvo što su u prilici kroz razvoj vlastitog poslovanja pridonijeti razvoju ove poslovne zone.

Gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović izrazio je zadovoljstvo što je Atlantic odabrao Industrijski park Nova Gradiška kao najkvalitetniju od 93 analizirane poslovne zone. To je, kaže, potvrda atraktivnosti novogradiškog Industrijskog parka kao jedne od najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj.