Zagreb

ZET: Nema jeftinijih mjesečnih i godišnjih pokaza! Bandić: Pojedinačne i dnevne karte bit će jeftinije

'Nije cilj Grada profit.'

Piše: Ilijana Grgić

Od sutra, 1. listopada, ZET nudi jeftinije pojedinačne karte za javni prijevoz. Cijena karte, bez obzira gdje je kupljena, izvan ili u vozilu, iznosit će deset kuna, najavio je Milan Bandić. Cijena dnevne karte jeftinija je za deset kuna pa umjesto dosadašnjih četrdeset, od sutra košta trideset kuna.

 

 

Nije cilj Grada profit, a još manje extra profit. Zadaća je gradonačelnika da zagrebački Holding pruži građanima usluge koje će biti kvalitetne, a koje će građani što manje platiti. To je moja zadaća. Da građani što manje osjete poskupljenja

- Parkiranje u Paromlinu  od 07.listopada  će se naplaćivati od 0 do 24 sata s tim da će od 6 do 18 sati biti deset kuna  a od 18 do 6 sati pet kuna - istaknuo je gradonačelnik Bandić koji nije želio ići dalje u pojašnjavanju kako će ta pojeftinjena  utjecati na poslovanje unutar  ZET- ili bilo kakva druga pitanja vezana uz Holding .

 

- Vučem poteze i kao čovjek i kao gradonačelnik. Danas je tema uvođenja naplate kod Paromlina, koje nismo mogli uvesti zadnje tri godine. U roku mjesec dana ćete dobiti odgovor na to pitanje. Ja vam ne mogu sad pomoći. Nije cilj Grada profit, a još manje extra profit. Zadaća je gradonačelnika da zagrebački Holding pruži građanima usluge koje će biti kvalitetne, a koje će građani što manje platiti. To je moja zadaća. Da građani što manje osjete poskupljenja, ponovio je.

 

Istaknuto je i da će se kućni ljubimci moći po novome prevoziti bez vremenskog ograničenja, ali po propisanim pravilima koji će se strogo kontrolirati, istaknuto  je. Psi do visine od 30 centimetara uz svog vlasnika neće trebati plaćati kartu, dok će za veće pse vlasnici morati kupiti za prijevoz javnim gradskim prijevozom.

 

- Uvažavajući socijalnu politiku grada dobili smo korekcije cijena javnog prijevoza. To je pilot projekt, ovo je prvi put da se spušta cijena karata javnog prijevoza. Deset milijuna kuna razlike od pojeftinjenja karata moramo namaknuti drugim kanalima, rekao je direktor ZET-a Dubravko Baričević. Istaknuo je i da se još uvijek razmatra usluga Mprijevoz, no naglasio je da se moraju ispitati sve mogućnosti kako bi se spriječila bilo kakva malverzacija oko kupnje karata tom uslugom.

 

Jeftinija je i vožnja uspinjačom - umjesto dosadašnje cijene od pet kuna, građani će plaćati 4 kune. Trodnevna karta je bila 100 kuna, a sada će biti 70 kuna. Za tjednu kartu građani su morali izdvojiti 200 kuna, a od sutra će plaćati 50 kuna manje, odnosno 150 kuna. Mijenja se i cijena "hitne vožnje". Još danas ona iznosi 40 kuna, a od sutra cijena je 20 kuna.

 

Istaknuto je i da će se kućni ljubimci moći po novome prevoziti bez vremenskog ograničenja, ali po propisanim pravilima koji će se strogo kontrolirati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tramvaj, zet, zagreb, milan bandić, autobus