A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hcsp-popis-bih-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HČSP poziva Hrvate BiH na popis: 'Spriječimo legalizaciju genocida!' | Politika+
Hrvatska

POZIV: HČSP poziva Hrvate BiH na popis: 'Spriječimo legalizaciju genocida!'

'Svi na popis, neka vide da nas ima.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska čista stranka prava je danas 01. listopada 2013 na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održala tiskovnu konferenciju i pozvala sve Hrvate i Hrvatice u Bosni i Hercegovini, a posebno one izvan BiH, "da se neizostavno odazovu popisu pučanstva i tako spriječe legalizaciju genocida i etničkog čišćenja što se provodi protiv Hrvata u BiH zadnjih 20 godina, a posebno nakon pogubnoga Daytonskog sporazuma."

 

"Mehanizmi za to postoje, unatoč nakaradnom zakonu o popisu stanovništva. Prema procjenama od 780.000 Hrvata koliko ih je bilo 1991., sada ih u BiH ima oko 440.000, s tim da se tu računaju isključivo Hrvati katolici, bez drugih koji su također Hrvati, ali muslimanske ili čak pravoslavne vjere. U Hrvatskoj se Hrvati iz BiH računaju u stotinama tisuća, i upravo su oni ključ uspjeha ovoga popisa koji nije administrativni, nego isključivo politički događaj i tako se prema njemu treba odrediti.

 

Prema popisu stanovništva u Hrvatskoj iz 2011., čak 60.000 Hrvata se izjasnilo muslimanima i za pretpostaviti je da većinom vuku korijene iz BiH i svi oni se imaju pravo upisati kao konstitutivni narod BiH, a tako isto i svi drugi Hrvati koji trenutno žive u Hrvatskoj, ili bilo gdje u svijetu.
Tehnički je to lako izvedivo. Potrebno je što prije dostaviti podatke o sebi i svojoj obitelji  nekom rođaku koji živi u BiH i on vas može upisati kao stanovnike BiH.

 

Popisivač nema pravo tražiti nikakve dokumente, nego mora sve upisati kako mu se govori. Svi oni koji žive izvan BiH ne smiju izjaviti da su duže od godinu dana odsutni, makar bili odsutni 20 i više godina, jer će se tada upisati kao iseljeništvo, i time umanjiti populaciju Hrvata. Dakle, obvezatno treba izjaviti da ste izvan  BiH nekoliko mjeseci i da se vraćate za nekoliko mjeseci. Zbroj odsutnosti i povratka također ne smije prelaziti godinu dana, jer će vas opet pripisati iseljeništvu, što im je i cilj. Kao mjesto boravka nije potrebno navoditi grad i sl., nego je dostatno navesti Republika Hrvatska, Njemačka itd. Zakonski okvir je time zadovoljen i ne čini se nikakav prekršaj.

 

Jedino ovako se može spriječiti legalizacija genocida i etničkog čišćenja. Držimo da su Hrvati u BiH obespravljeni, da im se onemogućava povratak na svoja ognjišta, osobito u Republici Srpskoj i da je ovo biti ili ne biti za Hrvate BiH. Ukoliko naša brojnost drastično padne, po tomu će se ključu krojiti sva naša daljnja prava u BiH i to je uvod u gubitak statusa konstitutivnog naroda i pretvaranje Hrvata u manjinu. To se mora spriječiti svim sredstvima, a mogućnosti za to ima. Stoga svi na popis, neka vide da nas ima."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POPIS STANOVNIŠTVA, BIH, HRVATI, HČSP