4kotača

''ANKETA'': Talijanski mediji spremno zagrizli na šalu: Francuzi misle da je klitoris model Toyote?

Prema rezultatima izmišljene ankete nijedan od 2.500 ispitanih Francuza nije znao pravo značenje riječi klitoris.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Talijanski mediji masovno su nasjeli na tekst francuskog šaljivog portala "Le Gorafi" koji je prenio rezultate izmišljene ankete po kojoj devet od deset Francuza vjeruje da je klitoris - model vozila Toyote, a nijedan ne zna pravo značenje riječi.

Talijansko ismijavanje 'neznanja' Francuza pretvorilo se u šalu na njihov račun a među medijima koji su nasjeli je i talijanska novinska agencija ANSA. Urednici Le Gorafija vjerovali su da će anketa zabaviti njihove uobičajene čitatelje i nisu se nadali takvom odjeku.

Prema rezultatima izmišljene ankete nijedan od 2.500 ispitanih Francuza nije znao pravo značenje riječi klitoris pa je tako 89 posto vjerovalo da se radi o japanskom osobnom automobilu, sedam posto vjerovalo je da to ima nekakve veze s egipatskom mitologijom, a četiri posto nije imalo nikakve ideje što riječ znači.

Čini se da brzopleti talijanski mediji nisu pošteno ni pročitali to istraživanje i već su pohrlili ismijati Francuze, primjećuje francuska novinska agencija AFP.

Ne jedan već šest talijanskih medija objavilo je veliko otkriće ankete TNS-Sofres s Le Gorafija, a ANSA je čak ponudila objašnjenje francuske zabune zaključivši da su pomiješali Toyotu Clitoris s modelom Yaris.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

toyota, auto