A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eu-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Portugal provedbom mjera štednje ispunio uvjete svojih zajmodavaca | Politika+
Svijet

DETALJI: Portugal provedbom mjera štednje ispunio uvjete svojih zajmodavaca

Predstavnici Trojke koju čine Europska unija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond priopćili su da je vlada ispunila zahtjeve propisane planom financijskog spašavanja.

Piše: PolitikaPlus

Portugal je provedbom mjera štednje ispunio uvjete svojih zajmodavaca koji su toj članici Europske unije dali zeleno svjetlo za novo zaduživanje od 5,6 milijarda eura, objavila je vlada u četvrtak.

Predstavnici Trojke koju čine Europska unija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond priopćili su da je vlada ispunila zahtjeve propisane planom financijskog spašavanja što su joj propisali.

Portugal je trebao 78 milijarda eura zajma u 2011., kada je bio zahvaćen dužničkom krizom eurozone, a zauzvrat se obvezao srezati javnu potrošnju, provoditi ekonomske reforme i otplaćivati obveze.

Dosad je primio 65,8 milijarda eura u okviru programa reforme i štednje koji treba završiti u lipnju 2014. Međutim, Portugal je i dalje u recesiji s nezaposlenošću od 1,6 5 posto.

Očekuje se da bi se Portugal mogao početi ponovno zaduživati na financijskim trištima sredinom 2014., no tri međunarodne bonitetne agencije njegovu kreditnu sposobnost i dalje svrstavaju u kategoriju smeća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europska unija, štednja, portugal