Mojbiz

KRITIKA: Vladimir Ferdelji o Slavku Liniću: Kada je kriv, svaki političar traži odgovornost u drugima!

'Dužnost Vlade je stvarati uvjete za investicije, a za to nemaju hrabrosti.'

Piše: Vanja Deželić

Ministar financija Slavko Linić u svom je stilu optužio poslodavce da su krivci za situaciju koju on jednostavno ne zna riješiti, što je prozvane izazvalo na reakciju. Naravno, ne slažu se s time što ministar tvrdi i prozivaju ga da nije proveo što je obećao - nužno potrebne reforme!

 

>> Slavko Linić pronašao krivca za stanje u zemlji: Privatnici su krivi!

- To što je rekao je toliko nelogično da mi je teško komentirati. Kada bi to što ministar Linić kaže bila istina imali bismo mnogo stranih investitora u Hrvatskoj, ali to nije tako jer su uvjeti takvi da nitko ne želi dolaziti ovdje - rekao nam je dokazani poslodavac Vladimir Ferdelji.

Treba promijeniti fiskalnu politiku, administraciju i skup sustav u globalu. Dužnost Vlade nije stvarati investicije, dužnost Vlade je stvarati uvjete za investicije

Pojasnio je ukratko što treba učiniti da se situacija promijeni na bolje.

- Treba promijeniti fiskalnu politiku, administraciju i skup sustav u globalu. Dužnost Vlade nije stvarati investicije, dužnost Vlade je stvarati uvjete za investicije - kazao nam je Vladimir Ferdelji.

No svjestan je da političar teško može priznati krivnju, odnosno da je lakše osobi s toliko odgovornošću prebaciti sve na druge.

- Kada je kriv, svaki političar traži krivce u drugima, ali činjenica jest da smo za investitore jedna od naskupljih država na svijetu, kao što je činjenica da ova Vlada nema hrabrosti za promjene.

Otkrio nam je i da su vladajući prije skoro dvije godine zatražili strane konzultante da im kažu sve što je potrebno da bi krenuli naprijed.

- Platili su ih dva milijuna eura, a oni su im rekli sve što znamo, da su potrebne reforme, da imamo preskup sustav, da treba promijeniti fiskalnu politiku i administraciju. Sve što im godinama govore poduzetnici i stručnjaci.

Istaknuti ekonomski stručnjaci Ljubo Jurčić i Slavko Kulić konstantno prozivaju ministra Slavka Linića da provodi blagajničku ekonomiju, a ne poduzetničku. To je učinio i Vladimir Ferdelji.

- Blagajnička ekonomija znači prodaju imovine da bi vratili dugove, a poduzetnička ekonomija znači reforme i stvaranje novih vrijednosti kojima biste vratili dugove. No za poduzetničku ekonomiju treba imati hrabrosti, a toga u vladajućih nema - zaključuje Ferdelji.

Osim njega, kritiku su Liniću, aktulnoj vlasti, ali i onim prethodnima, iznijeli poduzetnik Saša Cvetojević i Hrvatska udruga poslodavaca.

 

>> Saša Cvetojević odgovara ministru Liniću: Poduzetnici su uporni kao mazge, nećete nas otjerati!

 

>> HUP: Tu smo gdje jesmo jer se nas poslodavce već deset godina ignorira!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poduzetnici, investicije, reforme, vladimir ferdelji, slavko linić