A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/djeca-1010.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Djeca najbolje usvajaju jezik u dobi između dvije i četiri godine | Politika+
Scena

ISTRAŽIVANJE: Djeca najbolje usvajaju jezik u dobi između dvije i četiri godine

Utjecaji iz okoliša najsnažniji su do četvrte godine života dok se razvija mozak kako bi prihvaćao nove riječi, izjavili su britanski i američki znanstvenici.

Piše: PolitikaPlus

Djeca najbolje usvajaju jezik u dobi između dvije i četiri godine, pokazalo je je istraživanje koje prenosi BBC.

Utjecaji iz okoliša najsnažniji su do četvrte godine života dok se razvija mozak kako bi prihvaćao nove riječi, izjavili su britanski i američki znanstvenici.

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu The Journal of Neurosciences ukazuje na to da bi se poremaćajima koji uzrokuju kašnjenja u razvoju govora trebalo početi baviti što ranije.

Također objašnjava zašto mala djeca istodobno dobro usvajaju dva jezika.

Znanstvenici s King's Collegea u Londonu i Sveučilišta Brown na Rhode Islandu proučavali su 108 djece s normalnim razvojem mozga u dobi od jedne do šest godina.

Oni su snimali mozak kako bi pratili nakupine mijelina koje se stvaraju u mozgu od rođenja. Na njihovo iznenađenje, otkrili su da je distribucija mijelina ustaljena od četvrte godine, što ukazuje na to da je mozak najplastičniji u jako ranoj dobi.

Bilo kakvi utjecaji iz okoliša na razvoj mozga bit će najsnažniji u najmlađoj dobi djeteta. To objašnjava zašto djeca u bilingualnom okruženju prije četvrte godine imaju najbolje izglede da nauče tečno govoriti oba jezika, pokazalo je istraživanje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JEZIK, DJECA