Zagreb

KRITIKE: HDZ-ov Andrija Mikulić: Zagreb nema plan gospodarenja otpadom

Nema ni dozvolu za gospodarenje otpadom na odlagalištu Jakuševac.

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić ustvrdio je danas da Grad Zagreb nema plan gospodarenja otpadom kao ni dozvolu za gospodarenje otpadom na odlagalištu Jakuševcu, već samo dozvolu za sanaciju.

"Prema tome, oni ni danas ne mogu odvoziti otpad na Jakuševec", kazao je Mikulić na konferenciji za novinare komentirajući odluku Ministarstva zaštite okoliša o zatvaranju Jakuševca za odlaganje svih vrsta otpada osim miješanog komunalnog otpada.

Upitao je što će sada nakon rješenja Ministarstva biti s otpadom s deponija te što će biti s drugim, građevinskim otpadom koji se također odvozi na to odlagalište.

"Hoće li to stati, prestati, hoćemo li imati zakrčeni grad", upitao je Mikulić. Rekao je da su očito inspektori koji su radili inspekcijski nadzor znaju na osnovu čega su donijeli takvo rješenje.

"Dakle, Grad Zagreb nema legalno riješen deponij za odlaganje komunalnog otpada", istaknuo je dodavši kako to treba jasno reći te da su to već od ranije poznati stavovi HDZ-a.

Najavio je da će 22. listopada u Gradskoj skupštini imati tematsku sjednicu Odbora za zaštitu okoliša na temu Jakuševca.

Ustvrdio je da se čudi da u 13 godina ta Gradska uprava nije uspjela rješiti taj problem, a svaki put su govorili da će ga riješiti. "Brdo je sve veće i veće. I nažalost je nelegalno", rekao je Mikulić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, andrija mikulić, jakuševec