A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/edward-snowden-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Wikileaks objavio prve video snimke Edwarda Snowdena u Moskvi | Politika+
Svijet

GOVOR: Wikileaks objavio prve video snimke Edwarda Snowdena u Moskvi

'Mi imamo izvršnu vlast, ministarstvo pravosuđa, koja nije voljna progoniti visoke dužnosnike koji su lagali Kongresu i zemlji.'

Piše: PolitikaPlus

WikiLeaks je objavio na svojoj internetskoj stranici pet video snimki Edwarda Snowdena, bivšeg zaposlenika CIA-e koji je radio kao savjetnik za nacionalnu službu sigurnosti SAD-a, snimljenih na večeri u Moskvi prošloga tjedna i to su prve njegove snimke otkako je dobio azil u Rusiji.

Objavljeno je pet snimki i sve su kraće od jedne minute, a dvije nemaju zvuk. Na njima se vidi Snowden kako prima nagradu Sam Adams Associates, skupine bivših američkih dužnosnika koji su postali zviždači, od Raya McGoverna (bivšeg analitičara CIA-e) i kritizira doseg američkih programa elektronskog nadzora.

"Mi imamo izvršnu vlast, ministarstvo pravosuđa, koja nije voljna progoniti visoke dužnosnike koji su lagali Kongresu i zemlji... ali ih ništa neće zaustaviti da progoni nekoga tko im je rekao istinu", rekao je Snowden na jednoj snimki.

Snowdena, koji je dobio privremeni azil u Rusiji, u SAD-u traže zbog optužbi za špijunažu, nakon objavljivanja detalja o vladinim operacijama nadzora.

Večera se održala 9. listopada na tajnoj lokaciji u Moskvi i na njoj su bili bivši dužnosnici CIA-e, Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA), FBI-a i američkog ministarstva pravosuđa koji sada vode kampanju protiv, kako kažu, zloporabe državne tajnosti, kao i novinarka WikiLeaksa Sarah Harrison te Snowdenov odvjetnik Anatolij Kučerena.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

moskva, wikileaks