Mojbiz

SVE OSTAJE PO STAROM : Mirando Mrsić: Odustajemo od financijski uvjetovanog otkaza!

Naglasio je kako se moramo pomiriti s činjenicom da vremena više ne dopuštaju radno vrijeme po principu 8 sati rada, osam sati odmora i 8 sati sna.

Piše: PolitikaPlus

U Interviewu tjedna za Soundset, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić potvrdio je kako Vlada odustaje od uvođenja financijski uvjetovanog otkaza.

 

Ministar rada i mirovinskog sustava naglasio je kako se moramo pomiriti s činjenicom da vremena više ne dopuštaju radno vrijeme po principu 8 sati rada, osam sati odmora i 8 sati sna.

- Vlada nije pokrenula pitanje ugovaranja plaća pravilnikom o radu. To su tražili sindikati, jer je to akt poslodavca.  Međutim, stav poslodavaca i sindikata bio je usuglašen. Poslodavcima to odgovara, a sindikati, iako su to inicirali, su se povukli. Vlada je pristala ako su se socijalni partneri dogovorili, pogotovo jer je to bio njihov prijedlog. Financijski uvjetovanog otkaza neće biti i sve ostaje po starom, poručio je Mrsić.Ministar rada i mirovinskog sustava naglasio je kako se moramo pomiriti s činjenicom da vremena više ne dopuštaju radno vrijeme po principu 8 sati rada, osam sati odmora i 8 sati sna, ali i kako će inspektori krenuti u stroge kontrole poslodavaca po pitanju pridržavanja Zakona o radu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

otkaz, mirando mrsić, zakon o radu, vlada, radnici