A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/logor-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bivši hrvatski logoraši optužuju državnog tužitelja BiH: Treba ga biti sram! | Politika+
Regija

OBUSTAVLJANJE ISTRAGE : Bivši hrvatski logoraši optužuju državnog tužitelja BiH: Treba ga biti sram!

Ovim potezom Salihović se svrstao u red bošnjačkih političara koji već godinama negiraju postojanje logora Armije BiH.

Piše: PolitikaPlus

Udruženje hrvatskih logoraša u BiH izrazilo je ogorčenje potezom Tužiteljstva BiH koje je obustavilo istragu o zločinima počinjenim u logoru Muzej kod Jablanice tvrdeći da je glavni državni tužitelj Goran Salihović karakterizirajući taj logor kao sabirni centar uvrijedio Hrvate.

 

Česte prigovore na račun državnog odvjetnika Gorana Salihovića imale su hrvatske i srpske stradalničke udruge smatrajući da štiti bošnjačke zločince iz proteklog rata, a njegovu smjenu tražili su i iz SNSD-a predsjednika RS-a Milorada Dodika.

"Ovim potezom Salihović se svrstao u red bošnjačkih političara koji već godinama negiraju postojanje logora Armije BiH", rekao je predsjednik Udruženja logoraša u BiH Mirko Zelenika.

 

Zelenika, koji je i osobno bio zatočen i zlostavljan u ovome logoru Armije BiH koji se nalazio u prijeratnom partizanskom muzeju u Jablanici, je dodao da je ogorčen tim potezom. Pojasnio je da je Armija BiH tijekom rata u zatočeništvu držala 891 Hrvata. Državno tužiteljstvo BiH je po navodima medija u Mostaru obustavilo istragu protiv čelnih ljudi toga logora, prije svih bivšeg upravitelja logora Ismeta Dedajića.

 

Predsjednik udruge hrvatskih logoraša upozorio je kako Državno odvjetništvo tijekom istrage nije pozvalo nijednog svjedoka iz ove udruge, smatrajući da državni odvjetnik Salihović stoji iza te odluke.

 

"Nijednog svjedoka iz našeg udruženja Državno odvjetništvo BiH nije kontaktiralo. Samo mu mogu reći (Salihoviću) da ga treba biti sram za ovo što je učinio hrvatskim logorašima", rekao je Zelenika.

 

Česte prigovore na račun državnog odvjetnika Gorana Salihovića imale su hrvatske i srpske stradalničke udruge smatrajući da štiti bošnjačke zločince iz proteklog rata, a njegovu smjenu tražili su i iz SNSD-a predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

armija bih, logori, mirko zelenika, salihović, bih, logor, hdz, bih hvo