A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tihomir Cipek: Davor Bernardić vraća SDP socijaldemokraciji | Politika+
Zagreb

ZAŠTO JE POBIJEDIO: Tihomir Cipek: Davor Bernardić vraća SDP socijaldemokraciji

'Bernardić, pokazuju rezultati, dobro radi svoj posao. Milanoviću sigurno nije svejedno nakon ovakvog raspleta.'

Piše: Ivan Klarić

Davor Bernardić je novi mandat na čelu zagrebačkog SDP-a izborio s osvojenih 64,52 posto glasova, dok su njegovi protukandidati Mirando Mrsić i Gordan Maras osvojili 21,6 posto, odnosno 13,87 posto glasova.

 

'Ovi izbori, odnosno rezultati istih, pokazali su da Bernardić dobro radi svoj posao, da je njegova komunikacija s članovima organizacije dobra i to je rezultiralo njegovom pobjedom.'

Predsjednik Gradske izborne komisije Božidar Vidović izvijestio je i da je na današnje izbore izašlo 63,11 posto članova SDP-ove zagrebačke Gradske organizacije.

Izbori su održani u prostorijama 17 mjesnih organizacija SDP-a, od 8 sati ujutro do 21 sat, a SDP-ovci su uz predsjednika Gradske organizacije birali i predsjednike 17 mjesnih stranačkih organizacija.

Pobjedu Davora Bernardića mnogi su protumačili kao više nego jasnu poruku šefu stranke Zoranu Milanoviću. Naime, već dulje vrijeme je poznato kako Milanović i Bernardić nisu na istoj valnoj duljini te da Bernardić nikako nije Milanovićev izbor za šefa najjače stranačke organizacije u zemlji.

Politički analitičar i profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti Tihomir Cipek kaže da je više nego jasno da je Milanović na neki način izgubio izbore u zagrebačkom SDP-u.

- Činjenica je da su utrku izgubila dva ministra, a da je pobjednik osoba s kojom Milanović nije zadovoljan i koju nije podupirao. Ostaje za vidjeti kako oni dalje surađivati s obzirom da je jedan predsjednika stranke, a drugi predsjednik najjače stranačke organizacije u zemlji, ističe Cipek i nastavlja.

- Ovi izbori, odnosno rezultati istih, pokazali su da Bernardić dobro radi svoj posao, da je njegova komunikacija s članovima organizacije dobra i to je rezultiralo njegovom pobjedom. Ono što se nameće iz njegovih dosadašnjih poruka, Bernardić zagovara povratak SDP-a socijaldemokraciji. Onoga što je SDP nekako izgubio. Jer, i Milanović i njegovi ministri nemaju pretjerane empatije za ljude, jasno će Cipek dodajući.

- S obzirom da je na izborima pobijedila osoba s kojom nije blizak, Milanoviću nikako nije svejedno. Ostaje za vidjeti kako će se cijela situacija dalje razvijati, na kraju će naš sugovornik.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZORAN MILANOVIĆ, SDP, TIHOMIR CIPEK, SDP ZAGREB, DAVOR BERNARDIĆ