Tehnologija

HAK : Stanje na cestama: Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem djelu zemlje

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo.

Piše: PolitikaPlus

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U Lici i središnjoj Hrvatskoj ponegdje ima i magle. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na cestama u gorju te duž Jadranske (D8) i Ličke magistrale (D1).

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Brza cesta Solin-Klis (D1) bit će zatvorena danas, 6.11.2013.god., od 8.30 do 10 i od 11 do 12.30 sati. Obilazak je starom kliškom cestom (ŽC6253).

Danas, 6.11.2013.god., od 8 do 10 sati na otoku Hvaru zbog radova u tunelu Selca-Dubovica na državnoj cesti D116 vozila će se propuštati naizmjence. Na autocesti A1 kroz tunel Grič (od 157.+125 do 155. +260 km) vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi. Kroz tunel Brezik u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u južnoj cijevi tunela Javorova Kosa i Pod Vugleš (smjer Zagreb) vozi se jednim prometnim trakom. Do 30. studenog zatvorena je državna cesta D517 Beli Manastir-Belišće na mostu preko rijeke Karašice u Belišću. Obilazak D34 (Donji Miholjac-Valpovo)-ŽC4051 (Ulica Matije Gupca u Valpovu)-ŽC 4050 (Ulica Kralja Tomislava)-centar Belišća i obratno.

Do 20. prosinca zbog radova na državnoj cesti D30 Zagreb-Velika Gorica, u smjeru Velike Gorice od 7 do 9 sati te od 16 do 7 sati vozi se suženim kolnikom, a od 9 do 16 sati samo jednim prometnim trakom. Vozače molimo za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije. Na Jadranskoj magistrali (D8) vozi se naizmjence između Novog Vinodolskog i Senja, Živogošća i Ploča, te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (D8) od mosta dr. Franje Tuđmana prema istoku (na području Nuncijata) i na vijaduktu Duboka Ljuta.

Zatvorena je južna osječka obilaznica (D2) između čvorišta „Čepinska“ i nadvožnjaka „Vinkovačka“. Obilazak: D2-Ulica Sv.L.B.Mandića-„Industrijska zona Osijeka“-Ulica Zapadno predgrađe-Vinkovačka ulica-D2, i obrnuto.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak, promet, vozac, kamioni, selce