A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/olimpijska-baklja-2012-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tri mjeseca uoči Olimpijskih igara u Sočiju: Olimpijska baklja u svemiru | Politika+
Sport

ASTRONAUTI: Tri mjeseca uoči Olimpijskih igara u Sočiju: Olimpijska baklja u svemiru

Trojica astronauta, Rus Mihail Tjurin, Amerikanac Rick Mastracchio i Japanac Koichi Wakata ponijeli su baklju raketom Sojuz iz ruskog svemirskog centra Bajkonur u Kazastanu na Međunarodnu svemirsku postaju.

Piše: PolitikaPlus

Astronauti su u četvrtak ujutro odnijeli olimpijsku baklju u svemir, tri mjeseca prije početka Olimpijskih igara 2014. u Sočiju.

Trojica astronauta, Rus Mihail Tjurin, Amerikanac Rick Mastracchio i Japanac Koichi Wakata ponijeli su baklju raketom Sojuz iz ruskog svemirskog centra Bajkonur u Kazastanu na Međunarodnu svemirsku postaju. Baklja iz sigurnosnih razloga nije upaljena.

Nakon šest sati leta, letjelica će stići na postaju udaljenu 450 kilometara od Zemlje.

U subotu će dva ruska kozmonauta ponijeti olimpijski plamen u svoju šetnju svemirom, prvu u povijesti. Olimpijske baklje i ranije su putovale u svemir, Amerikanci su ih nosili uoči Olimpijskih igara 1996. i 2000., ali nikad nisu iznošene izvan svemirske postaje.

Baklja će se vratiti na Zemlju u ponedjeljak, kako bi nastavila put po svijetu dugačak 65.000 kilometara koji će završiti početkom Olimpijskih igara u Sočiju na Crnome moru 7. veljače.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

olimpijska baklja, olimpijske igre, zoi soči