A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/otpad.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Resniku sutra prosvjed: Bandić nas je izigrao, rekao je da u Resniku neće biti ništa vezano za smeće | Politika+
Zagreb

PROSVJED : U Resniku sutra prosvjed: Bandić nas je izigrao, rekao je da u Resniku neće biti ništa vezano za smeće

Organizatori očekuju veliki odaziv građana.

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus/Hina

U zagrebačkom naselju Resnik sutra će se održati prosvjed protiv izgradnje spalionice i Centra za gospodarenje otpadom.

 

Prosvjed pod nazivom "Zdravlje nema cijenu" organiziraju Udruga za zaštitu okoliša – Resnik (UZOR) i Građanska inicijativa Krizni eko stožer za Resnik i grad Zagreb zbog neekološkog zbrinjavanja komunalnog otpada u Zagrebu, te najave gradonačelnika Milana Bandića da će se Centar za gospodarenje otpadom graditi u Resniku.

 

Dario Čalušić iz Kriznog eko stožera izjavio je Hini da će u građani  prosvjedovati jer je Bandić najavom izgradnje Centra za gospodarenje otpadom zapravo poručio da će "svo smeće iz Zagreba ići u Resnik".

 

"Bandić nas je izigrao. U predizbornoj kampanji rekao je da možemo mirno spavati jer u Resniku neće biti ništa vezano za smeće. A sada namjerava ovdje graditi Centar za gospodarenje otpadom s MBO tehnologijom (mehaničko-biološka obrada otpada), a svaki MBO ima u sebi malu spalionicu otpada", istaknuo je Čalušić.

 

Stoga će se u nedjelju, 10. studenoga, u 12,30 sati, na središnjem resničkom prostoru ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije održati prosvjed upozorenja na kojem organizatori očekuju veliki odaziv građana, udruga za zaštitu okoliša poput "Zelene akcije" i nekih političkih stranaka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

građani, resnik