A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-gotovina-mladen-markac-zastava-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO GALERIJA Ovako je to izgledalo prije godinu dana, kada su nas preplavile emocije | Politika+
Hrvatska

GODIŠNJICA: VIDEO GALERIJA Ovako je to izgledalo prije godinu dana, kada su nas preplavile emocije

'Ovo je točka na i, rat pripada prošlosti, okrenimo se zajedno budućnosti.'

Piše: Vanja Deželić

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni su prije točno godinu dana, ali njihove poruke društvo nije poslušalo - nažalost. Poručili su nam da se okrenemo budućnosti, da se zalažemo za zajedništvo, suživot i borbu protiv nepravde no čini se kao da nikada nismo bili razjedinjeniji, zavedeni prošlošću i dopuštamo nepravdi da vlada svima nama.

 

>> OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA Generali Ante Gotovina i Mladen Markač idu kući!

 

>> Mladen Markač: Ne gajimo mržnju, usmjerimo energiju za bolje sutra

 

>> GENERALI ZAPLAKALI Ante Gotovina: Rat pripada povijesti, okrenimo se budućnosti!

Šteta je što smo se 16. studenoga 2012. godine u naletu emocija osjećali kao da je sada kraj svega, kao da su utezi prošlosti iza nas i da je vrijeme "pokretanja". No u situaciji kakvoj jesmo, teško je bilo udaljiti se od pozitivnih emocija i prenijeti ih u pozitivna djela, odnosno poruke koje su nam generali izrekli na glavnom zagrebačkom trgu i mnogim intervjuima koji su uslijedili.

No budućnost nema odrednicu, ona je uvijek ispred nas i možda je godina dana prerano, možda će ono što su generali poželjeli stići dogodine, možda za dvije, a možda i za deset godina. Oni su rekli što misle, na nama svima je shvatiti to, upiti i širiti dalje.

Prisjetimo se kako je to izgledalo prije točno godinu dana, prisjetimo se svih pozitivnih emocija, iskrenih osmijeha, govora i izraza zadovoljstva koji su barem na 24 sata ujedinili većio dio ove napaćene zemlje.

 

 

 Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

oslobođenje, haag, generali, mladen markač, ante gotovina