A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-gotovina-mladen-markac-zastava-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Haško tužiteljstvo nije zatražilo reviziju presude Gotovina-Markač | Politika+
Crna kronika

HAAG: Haško tužiteljstvo nije zatražilo reviziju presude Gotovina-Markač

"Tužitelj je utvrdio da nisu ispunjeni uvjeti za takav zahtjev i, prema tome, tužiteljstvo nije tražilo preispitivanje te presude", rečeno je Hini u haškom tužiteljstvu.

Piše: PolitikaPlus

Tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) nije podnijelo zahtjev za revizijom oslobađajuće presude "Gotovina-Markač" jer smatra da za to nije bilo osnova, doznaje Hina u ponedjeljak u Haagu.

"Tužitelj je utvrdio da nisu ispunjeni uvjeti za takav zahtjev i, prema tome, tužiteljstvo nije tražilo preispitivanje te presude", rečeno je Hini u haškom tužiteljstvu.

Jednogodišnji rok za podnošenje zahtjeva za revizijom pravomoćne presude kojom su hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni svake krivnje za zločine počinjene tijekom vojnoredarstvene operacije Oluje istekao je u petak u ponoć.

"Tužiteljstvo će i dalje pružati podršku Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske u nastojanjima da počinitelje teških zločina izvršenih tijekom i nakon operacije Oluje privede pravdi", zaključilo je u ponedjeljak haško tužiteljstvo

Žalbeno vijeće Haškog suda donijelo je 16. studenoga 2012. oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču nakon što je odbacilo zaključke prvostupanjske presude prema kojoj su dvojica generala bila odgovorna za zločine kao sudionici udruženog zločinačkog pothvata.

Odluka tužiteljstva da odustane od revizije znači da je na proces Gotovini i Markaču i formalno stavljena točka i da im se za djela koja su im se stavljala na teret više nigdje ne može suditi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladen markač, ante gotovina, haag