Sport

OČITOVANJE: HNS o eventualnoj kazni: Šimunić kao i svaki pojedinac odgovara za svoje postupke

'U slučaju postupaka utvrdit će se njegova eventualna odgovornost.'

Piše: Vanja Deželić

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, nije se izjasnio po pitanju Josipa Šimunića i njegovih povika "Za dom spremni!", ali oglasio se HNS.

- Josip Šimunić kao i svaki pojedinac odgovara za svoje postupke, a u slučaju prijava i disciplinskih postupaka HNS-a i/ili Fife, tijekom tih postupaka utvrdit će se njegova eventualna odgovornost. Ako do toga dođe, javnost će biti pravodobno obaviještena - poručili su nam u HNS-u.

Iako snimke jasno pokazuju o čemu se radi, HNS još uvijek špekulira i navodi da se mora utvrditi eventualna odgovornost. To znači da još uvijek planiraju način kako će "oprati" cijeli ovaj slučaj pred nimalo milosrdnim stranim tijelima.

I dok u Hrvatskoj nemaju tih problema, što je potvrdila Policijska uprava zagrebačka priopćenjem u kojem tvrde da Šimunić nije prekršio nikakav zakon, pred očima međunarodnih nogometnih i inih tijela neće biti olakotnih okolnosti.

Moguće je da će biti kažnjen HNS, tako da plati kaznu, ili će se igrati pred praznim tribinama, ali najizglednije je da će sva odgovornost ipak pasti na Josipa Šimunića, koji nema tu "privilegiju" sakriti se iza mase, kao navijači kada rade "nepodopštine".

Uostalom, HNS je jasno dao do znanja da Šimunić odgovara za svoje postupke...

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

za dom spremni, maksimir, josip šimunić