BEREKINČIĆEV DNEVNIK

GLUVI TELEFON: Berekinčićev dnevnik: U Švicarskoj otkrili skrivene ustaše i klerofašiste

Ognjištarci krezubi. Stožeraši. Jope idu na referendum. Koji im je to put ove godine?

Piše: Berekinčić

Jope me sva u suzami zvala susida Manda. Žali ka da je na groblju il more biti da je član Milanovićeve Vlade. Kaže da ne zna šta bi učinla. Rad toga sam i pomislija da je postala ministrica kod Zokija. Muž joj, susid Jure izvadija iz ormara partizansku kapu i veštid na koji je nataka činove, zatvorija se u sobu i galami. Pitan babu šta galami. Kaže, ne čuje ona dobro pa ne more ponovit, al da galami, baš galami.

Zna se kakvo zlo nami dolazi sa zapada, čulo se iz stana. Eno su i u Švicarskoj otkrili skrivene ustaše i klerofašiste. Ognjištarci krezubi. Stožeraši. Jope idu na referendum. Koji im je to put ove godine? Kolke pare će oni potrošit na tu svoju demokraciju? Eto šta se dogodi kad narodu kažeš da demokracija nema cijene. Oni bi odlučivali.

Krenija sam vidit šta se događa. I stvarno, na po hodnika se čuje galama iz nji'ova stana. Evo, točno vako ti je to išlo, krušne mi mrve.

Ovakva reprezentacija nije ni zaslužila ići na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Tu i onako ne igra niko iz Hrvatske. Triba samo vidit ko je to sudjelova u svemu tome. Onaj Šimunić, dite emigranata i ustaša, pa sad i on pozdravlja ustaškim pozdravom. A ko im je trener. Isto emigrantska dica. Zna se ko je iša u emigraciju. Neprijatelji sistema i ustaše. I sad su nametnili skroz fašistički model rada. Red, rad i disciplina. Baš ka i švabe okupatori naše zemlje. Ne triba nama Svjetsko prvenstvo izboreno tim fašističkim metodama. I zašto na stadionu nije bilo nikoga iz Vlade. Nije doša ni predsjednik Republike. Bija je sa svojim islandskim kolegom koji je doša gledati kako igra njegova reprezentacija. Taj predsjednik je iz one države koja nas je prva  priznala pa je tako podržala raspad naše bivše države u kojoj smo tako lipo živili. Našem predsjedniku nije doša Tadić iz Srbije u goste pa nije moga gledati. On samo šnjim gleda utakmice.

More biti da nije pita Nikolića za dozvolu mislim se ja i polako prilazim stanu, sve slušajući šta barba Jure galami. A galama je postajala sve jača.

Zna se kakvo zlo nami dolazi sa zapada, čulo se iz stana. Eno su i u Švicarskoj otkrili skrivene ustaše i klerofašiste. Ognjištarci krezubi. Stožeraši. Jope idu na referendum. Koji im je to put ove godine? Kolke pare će oni potrošit na tu svoju demokraciju?

Eto šta se dogodi kad narodu kažeš da demokracija nema cijene. Oni bi odlučivali.

Ka da se ne zna ko triba odlučivati u ime naroda, sad se već preglasno čulo iz stana, ali i postalo jasno šta se događa. Okrenija sam se babi Mandi i nako uplakanoj sam joj objasnija - baba ne galami Jure, to je on pojača televiziju. On ti Dnevnik gleda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

berekinčić, ZA DOM SPREMNI, BEREKINČIĆEV DNEVNIK