A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hrvatska-repka-nogomet-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Damir Vrbanović: FARE je zatražio uklanjanje transparenta o Vukovaru | Politika+
Sport

OPTUŽBE: Damir Vrbanović: FARE je zatražio uklanjanje transparenta o Vukovaru

Taj transparent je zasmetao FARE-u. Kada već nama dijele lekcije trebali bi i oni djelovati edukativno. Zna se što ljudima u Hrvatskoj znači Vukovar, kazao je Vrbanović.

Piše: PolitikaPlus

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović optužio je hrvatske predstavnike FARE-a (Organizacija Nogomet protiv rasizma u Europi) da su uoči uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za SP protiv Islanda u Zagrebu zatražili micanje s tribina transparenta 'Vukovar '91'.

Micanje transparenta zatražio je i delagat utakmice nakon konzultacija s Fifom.

"Taj transparent je zasmetao FARE-u. Kada već nama dijele lekcije trebali bi i oni djelovati edukativno. Zna se što ljudima u Hrvatskoj znači Vukovar," kazao je Vrbanović.

Na pitanje kako je moguće da se u Beogradu na stadionu za vrijeme utakmice Srbija - Hrvatska palila hrvatska zastava, što je prošlo bez većih reakcija, a da je u Zagrebu zabranjeno izvjesti transparent s imenom Vukovara Vrbanović je kazao:

"Moramo se zabrinuti zbog tretmana koji Hrvatska ima kod Uefe i Fife. Prije utakmice u Zagrebu protiv Islanda smo zatražili minutu šutnje za Vukovar i transparent, no delegat se očito preplašio. Tražio je Fifino objašnjenje koja je zabranila transparent. Načinjena je velika greška."

Vrbanović je otkrio kako je HNS imao kontakte s hrvatskim ogrankom FARE-a, riječkom udrugom 'Korak ispred'.

"Imali smo kontakte, no vidimo rezultate."

Izvršni direktor udruge Korak ispred Zoran Stevanović je u razgovoru za jedne dnevne novine kazao kako oni nisu prijavili Šimunića. No Vrbanović tvrdi suprotno.

"Jesu, oni su prijavili Šimunića. Imam njihovu prijavu na stolu," kazao je izvršni predsjednik HNS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vukovar, fare, damir vrbanović, transparent