Mojbiz

PORUKA: Slavko Linić: Crkva neće biti izuzeta od poreza na nekretnine

'Oporezivanje Crkve ozbiljno će biti onog trenutka kada utvrdimo porez na nekretnine.'

Piše: PolitikaPlus

Ministar financija Slavko Linić najavio je danas da će se porez na nekretnine vjerojatno primjeniti već 2014. godine, a ni Crkva neće biti izuzeta od tog poreza.

"Oporezivanje Crkve ozbiljno će biti onog trenutka kada utvrdimo porez na nekretnine", rekao je ministar Linić odgovarajući na jedno od pitanja građana preko društvenih mreža Twittera i Facebooka.

"Crkva ima ogroman broj nekretnine, najveći broj tih nekretnina je van funkcije. Neće biti izuzetaka za Crkvu, morat će platiti porez. Naravno izuzimaju se sakralni objekti koji služe građanima za obrede", napomenuo je Linić.

Najavio je kako će se porez na nekretnine vjerojatno primjenjivati već 2014. jer moramo dodatnim porezima prikupiti prihode koje trebamo koristiti za smanjenje deficita.

S druge strane, rekao je, vladina je politika kako smanjiti namete privredi da bude konkurentnija, da privreda počinje napokon investirati i zapošljavati ljude.

"Prema tome, zdravstveni doprinos je privredi prevelik i treba ga smanjiti i prebaciti na nekretnine. To je nešto što je već pripremljeno od početka ove, 2013. godine i čeka svoju primjenu", kazao je.

"Treba dobiti većinu. Očito je da su promjene u Hrvatskoj najveći problem. Svi su za, ali kad ih treba primijeniti, onda smo protiv. Prema tome, pretpostavljam da ćemo o tome napokon dobiti većinu u Saboru tijekom 2014.", zaključio je ministar financija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

porez na nekretnine, porez, crkva, slavko linić