Scena

NOVA PJESMA: VIDEO Meritas snimile još jednu glazbenu podlogu za ljubav!

Grupa Meritas godinama stvaraju svoje glazbeno carstvo u kojem uživaju i ostaju vjerene sebi.

FOTO: Press/Menart
Piše: PolitikaPlus

Grupa Meritas godinama stvaraju svoje glazbeno carstvo u kojem uživaju i ostaju vjerene sebi. Njima je glazba način izražavanja te u nju spremaju većinu svojih težnji, želja, dilema i stavova.

 

Kotrljajući njihove pjesme u svojima životima, stvara se zvučna kulisa za svakodnevne situacije, a najviše za ljubav koja bi trebala biti najbitnija. Upravo jedna takva pjesma je novi singl „S tobom tišina“ koji uz prošli „Umjesto isprike“, najavljuje njihov peti studijski album „Gle!“.

 

Pjesmu „S tobom tišina“ koja nas vraća na najuzbudljivije trenutke njihova stvaranja, možete poslušati na sljedećem linku.

 

Na ovoj pjesmi pružile su dobrodošlicu Aljoši Šeriću koji je na njihovu glazbu napisao stihove kojima se Anita služi tako sugestivno i nadahnuto.

 

„S tobom tišina“ slavi ljubav i posvećena je meni dragim ljudima. Ima svoju zanimljivu priču i tijek nastajanja. Svoj prvi oblik je doživjela na engleskom („You said you would love me“), a inspirirala me situacija jedne meni drage osobe koja je prolazila kroz kraj svoje ljubavi koji sam pretočila u pjesmu. Sretan nastavak uslijedio je na hrvatskom u stihovima „S tobom tišina nikad ne smeta..“ koje potpisuje Aljoša, a u priču s početka ušla je nova ljubav. Našu glazbu uvijek opisujemo kroz odraz vremena u kojem živimo i stvaramo.“ – kazala je Anita Valo.

 

Pjesma je spojila današnjicu i ono najbolje u retro rješenjima raskošnog ruha u koje su je odjenuli producenti Pavle Miholjević, Jura Ferina i same Meritas.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

glazba, meritas, pjesma