A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/grafiti-brux-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

POGLEDAJTE Koliko je Bruxelles prljav grad - smeće je na svakom koraku | Politika+
Hrvatska

NESTVARNO: POGLEDAJTE Koliko je Bruxelles prljav grad - smeće je na svakom koraku

Dojam prije odlaska u europsku prijestolnicu jest da je sterilna i čista.

Piše: Tekst/Foto: Vanja Deželić

Hrvati su navikli slušati od sugrađana koji su vidjeli svijeta koliko je taj svijet bolji, ljepši i divniji od ovog našeg domaćeg, pa tako slušamo o uređenim fasadama, besprijekornom odlaganju otpada i čistim ulicama. Za Bruxelles tako nešto ne vrijedi.

Većina ljudi prije odlaska u europsku prijestolnicu, dom Europskog parlamenta i NATO saveza, brojnih kultura, tradicije i povijesti doživljavaju Bruxelles kao sterilan, čist, uređen iorganiziran grad. To nikako ne vrijedi!

 Centar grada i okolica Parlamenta uistinu jesu većinom uređeni, ali smeće na cesti strašan je problem. Grafiti na fasadama zgrada i trgovina uobičajena su pojava kada se udaljite od centra, a smeće i krupni otpad kao da su dio dekora. Uz to, kao grad u kojem azilanti traže novi dom, baš kao i brojni imigranti s afričkog kontinenta, oko kolodvora i stanica metroa mnogo je beskućnika i prosjaka.

 

Sam pogled na fotografije uostalom govori više od svih riječi, a poučno je kako bismo shvatili da bogata i uređena društva također imaju većih problema no što imamo mi, u očima nekih toliko zaostali.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bruxelles, smeće, grafiti