Sport

DERBI: Hrvatski nogometni savez iznenađen odlukom GNK Dinama o vaučerima

'HNS ističe kako je svaki klub kao organizator utakmice odgovoran za svoje postupke.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski nogometni savez iznenađen je ishitrenom odlukom GNK Dinama kao organizatora utakmice visokog rizika o neprimjeni mjera vezanih za sustav kupnje ulaznica i kontrole ulaska gostujućih navijača na nedjeljnom derbiju Dinamo - Hajduk, priopćeno je iz HNS-a.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić najavio je da će svi navijači Hajduka i bez "vaučera" u nedjelju moći doći na južnu tribinu stadiona u Maksimir.

"HNS ističe kako je svaki klub kao organizator utakmice odgovoran za svoje postupke u odnosu na pravila postavljena od strane nadležnih državnih institucija i Hrvatskog nogometnog saveza te da snosi odgovornost za posljedice svojih odluka kada je u pitanju (ne)provođenje zadanih mjera.HNS je i dalje uvjeren kako se samo strogom i dosljednom primjenom propisa i odgovarajućih preventivnih mjera nadležnih tijela mogu rješavati problemi kao što su huliganizam i nasilje u sportu. Navedene mjere postoje s razlogom i HNS očekuje od klubova da budu saveznici u provođenju istih kako bi se iskorijenio problem nereda na sportskim borilištima", priopćeno je iz HNS-a, koji je pozvao sve navijačke skupine da svojim korektnim i pozitivnim ponašanjem, navijanjem i komunikacijom osiguraju odgovarajuću pozornicu nogometašima kako bi nogomet bio u prvom planu.

"Pune tribine bez incidenata, bez neprimjerenog ponašanja i nereda, bez rasizma i diskriminacije, krunski su cilj svih čimbenika u hrvatskom nogometu, od Hrvatskog nogometnog saveza i klubova preko navijačkih skupina, javnosti i medija do Vlade RH i društva u cjelini", stoji u priopćenju HNS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zdravko mamić, dinamo, hns