Scena

PORUKA: HSP ne želi Severinu u Spaladium Areni: 'Vrijeđa pedeset tisuća građana'

Popović smatra da pjevačica vrijeđa pedeset tisuća građana koji su na referendumu glasali za obitelj.

Piše: PolitikaPlus

Marijo Popović, predsjednik splitskog HSP-a, zatražio je otkazivanje Severininog koncerta koji se ovog petka održava u Spaladium Areni.

 

Popović smatra da pjevačica vrijeđa pedeset tisuća građana koji su na referendumu glasali za obitelj.

 

"Prije referenduma javno je stala na stranu tobože ugrožene gay populacije što je njezino legitimno pravo, ali samo do onog trenutka dok ne vrijeđa i ne proziva većinu hrvatskog naroda koja se zalaže za hrvatske i kršćanske tradicionalne vrijednosti. Njezin napad nastavio se i protiv crkve jer ona i njezini istomišljenici znaju da je crkva uz obitelj istinski temelj našeg društva", poručuje Popović i dodaje da grad nije smio dati 350 tisuća kuna Severini koja će mladima "držati moralne lekcije".

 

Osim što je na referendumu glasala protiv, Popović popularnoj pjevačici zamjera i to što se nije udala, iako je nekoliko puta bila zaručena.

 

"Morala bi znati da je usporedba gay populacije s Dalmatincima u Zagrebu neumjesna, bezobrazna i opasna. Smatramo da nije dobrodošla u Spaladium Arenu, ako ni zbog čega onda zbog govora mržnje u kojem veliki dio naše populacije vrijeđa zbog njihovog svjetonazora, zbog toga što u svojim koncertima javno iznosi ženske šovinističke izjave u kojima mladu žensku populaciju poziva riječima: citiramo '...uzmite (otmite) im sve što imaju (muškarcima)'. Sigurni smo da osoba s takvim porukama mržnje prema muškarcima, ali i onima koji ne misle kao ona, nije dobrodošla u Spaladium Arenu u Splitu", stoji u priopćenju koje je Popović uputio medijima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsp, u ime obitelji, severina, referendum, marijo popović