Hrvatska

REAKCIJE: HSP AS: Tražimo od državnog odvjetništva prekršajni postupak protiv indexa.hr

Ovakvom ilustracijom autor izričito izjednačava odluku birača s proglašenjem NDH te na taj način vrijeđa i ponižava građane koji su zaokružili ZA.

Piše: PolitikaPlus

Otvoreno pismo povodom vrijeđanja hrvatskih građana na portalu Index.hr javnosti je poslao HSP dr- Ante Starčević, s potpisom dopredsjednika strane, Rudolfa Dvorskog. Pismo prenosimo u cijelosti.

.......

 

.......

 "Budući da je u RH zabranjeno isticanje nacističkih i sličnih simbola (osim petokrake, naravno, koja je u  međuvremenu čak postalo simbol „ljubavi“), ovim otvorenim pismom tražim od policije i državnog odvjetništva da pokrenu prekršajni postupak i eventualni kazneni postupak protiv internetskog portala Index.hr koji je na svojoj naslovnici u ilustraciji članka „Hrvatska odlučila kao nekad: 65 posto za diskriminaciju!“ istaknuo veliku sliku nacističkog simbola svastike skupa s ukomponiranim elementima hrvatskog grba te nacističkoga (ustaškoga) pozdrava (visoko uzdignuta desna ruka).

Ovakvom ilustracijom i samim naslovom autor izričito izjednačava odluku birača na ovom referendumu s proglašenjem NDH te na taj način vrijeđa i ponižava građane koji su na referendumu zaokružili ZA.

Ovakvom ilustracijom i samim naslovom autor izričito izjednačava odluku birača na ovom referendumu s proglašenjem NDH te na taj način vrijeđa i ponižava građane koji su na referendumu zaokružili ZA. Naravno da je i cjelovita konstrukcija i potpuno zlobna manipulacija činjenicama grafički ili tekstualno prikazanima u tom članku za svaku osudu. No, bilo kakvu osudu, nažalost, teško je očekivati od vlade čiji i sam premijer i dio ministara ide u sličnom smjeru podmetanja i izvrtanja činjenica oko spomenutoga referenduma. A što to ustavna odredba o braku kao heteroseksualnoj zajednici ima s nacizmom i ustaštvom jasno je valjda samo krajnje destruktivnim silama u našem društvu.

Nije posve jasno je li nekim totalitarističkim umovima teško shvatiti ili jednostavno namjerno ne žele čuti da referendumsko pitanje nije bilo o nikakvom progonu LGBT populacije, nego posve pozitivno, benigno pitanje o pravnom statusu BRAKA u Ustavu RH. Osim toga, svi su se učesnici rasprava o referendumu složili da se time ništa bitno neće promijeniti, ni kod samog braka niti kod istospolnih zajednica, jer je to pitanje ionako ponajviše semantičke naravi.

No, ono zbog čega se pjene ovakvi „tolerantni“ portali i njihovi nalogodavci, kao i mnogi čija se tolerantnost ovih dana pokazuje do te mjere da bi valjda bili spremni barem strpati u zatvor, ako ne i teže progoniti, sve one koji po njima nisu tolerantni jest to što se ovim referendumom pokazalo da hrvatski narod, unatoč brojnim i sustavnim svakodnevnim ispiranjima mozga, još uvijek misli svojom glavom.

Stoga ovim otvorenim pismom pozivam nadležne organe da pokrenu postupak i kazne portal Index.hr barem zbog isticanja takvih nacističkih simbola, kad već nema nikoga tko bi obranio ovaj narod od takvih podmetanja, izvrtanja činjenica, osuda i kleveta kakvima se služi dio javnih medija, a nažalost i sama vlada RH."


 

 

 

 Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RUDOLF DVORSKI, HSP AS, REFERENDUM, MATIJA BABIĆ, INDEX.HR