IVAN HRSTIĆ

NASILJE: Divlji prosvjedi u Argentini: Kad nisu uspjeli katedralu, zapalili lutku pape Franje

U upadu u katedralu spriječio ih živi zid oko 1.500 mladih katolika.

Piše: Ivan Hrstić

Na Stari kontinent sa zakašnjenjem dolaze detaljnija izvješća iz Argentine, gdje su se 23-25 studenog održavali divlji prosvjedi ljevičarskih i feminističkih organizacija. Poprište najžešćih događanja bio je grad San Juan de Cuyo, u kojem su, prema navodima katoličkih medija, oko 7.000 prosvjednika pokušali upasti u katedralu Svetog Ivana Krstitelja (San Juan Bautista)  uzvikujući parole 'Spalimo crkve" i razne divlje psovke.

U tome ih je spriječio živi zid oko 1.500 mladih katolika koji su divljanju parirali ispreplitanjem ruku i kontinuiranim izgovaranjem molitvi, čemu svjedoče i snimke objavljene na Youtubeu.

Nakon što nisu uspjeli prodrijeti u katedralu, na jednom mjestu zapalili su veliku lutku pape Franje, svojeg sunarodnjaka.Prema navodima katoličkih medija, radilo se o 'satanističkom napadu" antikršćanske svjetske revolucije.

Ista katedrala i još neke druge spominjana je nekoliko dana ranije kad su 'sinkretistički biskupi', kako se navodi u medijima, izdali dozvolu da se o njoj održi misa za žrtve Kristalne noći, što je izazvalo nezadovoljstvo nekih katoličkih udruga zbog upotrebe crkava u 'svjetovne svrhe'.

AKO NE VIDITE SVE KOMENTARE, OSVJEŽITE OVDJE >>

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

san juan, crkva, lgbt, prosvjed, argentina