4kotača

AUTOMOBILI : Star Import - novi generalni distributer Daimlera AG za Hrvatsku

Tijekom 2014. planiramo prodati oko 750 Mercedes Benz automobila i Smartova, 210 kombija i 125 kamiona.

FOTO: Heinz Schneiter
Piše: PolitikaPlus

Tvrtka Star Import novi je generalni distributer osobnih i gospodarskih vozila Daimlera AG u Hrvatskoj. Star Import je vlasništvo švicarske poslovne grupe Emil Frey koja na švicarskom tržištu posluje gotovo 90 godina. Emil Frey AG već dugi niz godina posluje na tržištima Švicarske, kao i Njemačke, Francuske, Češke, Slovačke, Mađarske te Srbije.

 

Tvrtka Star Import d.o.o. u svojoj će ponudi imati cjelokupni program vozila Daimlera AG: osobna vozila Mercedes-Benz i SMART, dostavni i kamionski program u rasponu od 3,5 do 41 tone nosivosti te mini, midi, gradske, prigradske i turističke autobuse.

 

A nastavit će suradnju s postojećim maloprodajnim partnerima, a u planu je širenje maloprodajne i servisne mreže. 

 

- Tijekom 2014. planiramo  prodati oko 750 Mercedes Benz automobila i Smartova, 210 kombija i 125 kamiona. Dolazak na hrvatsko tržište vidimo kao dugoročnu investiciju posebno ako se uzme u obzir stanje na automobilskom tržištu te spor gospodarski oporavak. Bit će izazov ostvariti profit u kratkom vremenu, no vjerujemo u razvoj tržišta i poslovne prilike u Hrvatskoj i cijeloj regiji, izjavio je Heinz Schneiter, direktor tvrtke te dodao kako je posebno ponosan na priznanje koje je Mercedes-Benz dobio tijekom izbora HR auto 2014. Zbor automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva dodijelio je Mercedes-Benz S klasi priznanje za najbolju poslovnu limuzinu za 2014. godinu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mercedes benz, Smart