SRIJEDA, 31. KOLOVOZ 2016.
Sport , objavljeno u 19:32h, 06.12.2013.g

SP2014

Niko Kovač: Brazil i otvaranje Svjetskog prvenstva poseban motiv

'Nikako ne bi sada obećavao da ćemo proći skupinu, bitno je samo da damo svoj maksimum.'

Autor: PolitikaPlus

Ako smo već dobili tu tešku skupinu, onda je dobro da otvaramo Svjetsko prvenstvo s Brazilom, kazao je odmah nakon ždrijeba skupina SP 2014 izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sljedeće godine u skupini A s reprezentacijama Brazila, Kameruna i Meksika, a Kovačevi izabranici otvaraju prvenstvo utakmicom s Brazilom.

"Bit će to sjajno otvaranje prvenstva, mala Hrvatska protiv velikog Brazila. Brazil će biti posebni motiv za moje igrače, a sada je bitno da se maksimalno spremimo, da na prvenstvu igramo lijep nogomet i zadovoljimo svoje navijače u Hrvatskoj", kazao je Kovač, koji se nije izjasnio na izravno pitanje hoće li Hrvatska proći skupinu.

"Nikako ne bi sada obećavao da ćemo proći skupinu, bitno je samo da damo svoj maksimum", kazao je Kovač, koga sa izaslanstvom Hrvatskog nogometnog saveza sada čeka teška zadaća biranja hrvatskog kampa u Brazilu s obzirom na velike udaljenosti između Sao Paola, Manausa u amazonskoj prašumi i Recifea.

Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo protiv domaćina Brazila 12. lipnja u Sao Paolu, 18. lipnja u Manausu igramo protiv Kameruna, a u zadnjem kolu 23. lipnja u Recifeu s Meksikom.