A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nives-celzijus-gola-istina-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

''Nives Celzijus mora do nedjelje dobiti svojeg Kiklopa, inače slijede novčane kazne'' | Politika+
Kultura

TVRDI IZDAVAČ: ''Nives Celzijus mora do nedjelje dobiti svojeg Kiklopa, inače slijede novčane kazne''

Ako Sa(n)jam knjige ne izvrši sudsku presudu do nedjelje kaznit će se novčanom kaznom od 50.000 kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Starleta Nives Celzijus mora do nedjelje, 15. prosinca, od udruge koja organizira Sajam knjige u Puli dobiti nagradu Kiklop za najčitaniju knjigu 2008. godine, inače će udruga i odgovorna osoba morati platiti novčane kazne koje bi s vremenom mogle narasti do astronomskih visina, barem tako tvrdi izdavač knjige.

Općinski sud u Puli u rješenju o ovrsi od 6. prosinca naložio je udruzi Sa(n)jam knjige da najkasnije do 15. prosinca u Domu hrvatskih branitelja u Puli dodijeli nagradu Kiklop u kategoriji "Hit godine" za 2008. autorici najčitanije knjige te godine "Gola istina" Nives Celzijus, izvijestio je izdavač knjige Premier Media.


Ako Sa(n)jam knjige ne izvrši sudsku presudu do nedjelje kaznit će se novčanom kaznom od 50.000 kuna, a odgovorna osoba Magdalena Obradović-Vodopija s 5.000 kuna. Ako ni tada ne postupe po presudi, slijedi dvostruka kazna i tako unedogled, što će se automatski naplaćivati blokadom njihovih privatnih i poslovnih računa preko Fine, odlučio je pulski sud.

Premier Media ističe da će tom presudom, još jednom u korist Nives Celzijus, vjerojatno biti završena višegodišnja trakavica u kojoj je Sajam knjiga u Puli odbio starleti dodijeliti zasluženu nagradu, smatrajući je nedostojnom "književne elite", pa je Nives Celzijus pravdu morala istjerati sudskim putem.

Od svoje zaslužene nagrade neću odustati niti milimetra, rekla je Nives Celzijus, posebno nakon što su mi se htjeli narugati pa su poštom umjesto nagrade Kiklop poslali ukoričeno izdanje romana Ranka Marinkovića.

No, ona osim nagrade očito očekuje i nekakav oblik svečane dodjele nagrade, iako iz sudske odluke baš i nije jasno postoji li i takva obveza za organizatora.

- Jedva čekam dodjelu nagrade na kojoj ću se sa zadovoljstvom pojaviti, osim ako organizator Sajma knjige ne nastavi s inatom i nepoštivanjem zakona. No, u tom slučaju će Grad Pula i Istarska županija kao sponzori morati plaćati stotine tisuća kuna sudskih kazni s kamatama svaka dva tjedna. A to nisu ničiji privatni novci, nego građana Pule i Istre, poručila je Nives Celzijus.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nagrada kiklop, kiklop, nives celzijus, Sa(n)jam knjige