A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/grcka-100.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Grčka prestaje prikupljati porez na nekretnine preko računa za električnu energiju | Politika+
Svijet

SIROMAŠTVO: Grčka prestaje prikupljati porez na nekretnine preko računa za električnu energiju

Umjesto toga će uvesti jedinstveni porez na nekretnine.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Grčke vlasti, nakon kritika zato što su siromašna domaćinstva ostala bez struje jer nisu mogla plaćati račune, planira prestati prikupljati nepopularni porez na imovinu i nekretnine putem računa za struju i umjesto toga će uvesti jedinstveni porez na nekretnine.

Ministarstvo financija je najavilo da će u četvrtak parlamentu iznijeti prijedlog zakona koji predviđa da porez na nekretnine od 2014. prikupljaju izravno porezne vlasti. Ministarstvo je reklo da bi takav porez trebao zaštititi Grke s nekretninama manje vrijednosti.


Sporni porez na nekretnine uveden je 2011. kao jedna od mjera kojima se trebalo pomoći državi suočenoj s dubokom recesijom da poveća svoje prihode. Porez na imovinu i drugi, manji, porez na nekretnine donosio je godišnje 2,9 milijardi eura. Atena sada očekuje da će ti prihodi novim jedinstvenim porezom pasti na 2,65 milijardi eura, priopćilo je ministarstvo financija, a kako bi se pokrio manjak prihoda vlada će smanjiti program javnih investicija za 200 milijuna eura.

Inspektori Europske komisije, Europske središnje banke i Međunarodnog monetarnog fonda, koji su ovoga tjedna stigli u Atenu provjeriti provedbu programa financijske pomoći Grčkoj, složili su se s prijedlogom zakona, rekao je izvor iz ministarstva koji nije želio biti imenovan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

porez na nekretnine, grčka