A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pas-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pse u Novom Zagrebu smrtonosnom injekcijom ubila vlasnica azila | Politika+
Zagreb

POLICIJA : Pse u Novom Zagrebu smrtonosnom injekcijom ubila vlasnica azila

Neslužbeno se doznaje da je 61-godišnja Brankica Crosetti policiji priznala zločin te otkrila da joj je otrov nabavio 37-godišnji Dalibor Barić.

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus

Pse čija su trupla pronađena u prihvatilištu za životinje u Novom Zagrebu smrtonosnom injekcijom ubila je vlasnica azila koja je zbog toga uz kaznenu prijavu privedena pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji.

 

Uz nju je za isto nedjelo prijavljen i muškarac koji joj je još sredinom studenog nabavio sredstvo za eutanaziju.

 

"Osumnjičena je nabavila medicinski pribor te je 6. prosinca oko 15 sati na Jadranskoj aveniji, intravenozno psima ubrizgala sredstvo za eutanaziju, nakon čega su svi (njih 44) uginuli", navodi policija u službenom izvješću.

Kao motiv zločina navela je nedostatak novca, zbog čega navodno nije imala drugog izlaza.

Neslužbeno se doznaje da je 61-godišnja Brankica Crosetti policiji priznala zločin te otkrila da joj je otvor nabavio 37-godišnjiDalibor Barić.

 

Navodno je psima, među kojima je bilo najviše mješanaca, ali i tri boksera te po jedan šarplaninac, njemački ovčar i rotvajler, sama ubrizgala otrov.

 

Prema pisanju medija kao motiv zločina navela je nedostatak novca, zbog čega navodno nije imala drugog izlaza. Policija joj je u trag ušla slijedeći podatke o vlasništvu udruge i objekta u kojem su ubijeni psi pronađeni.

 

Aktivisti za zaštitu životinja ranije su upozorili da takav slučaj dosad nije zabilježen u Hrvatskoj, u kojoj su propisane kazne za mučenje ili ubijanje životinja nedovoljne.

 

Za ubojstvo ili mučenje životinja Kazneni zakon predviđa najviše godinu dana zatvora, a Zakon o zaštiti životinja globu do 15.000 kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Brankica Crosetti, dalibor barić, azil, Psi